Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Kara Havacılık Okulu katlanarak geliyor

15 Temmuz terörist darbe girişimi sonrasında Isparta Kara Havacılık Okulu Projesi daha da büyüdü. Etimesgut'taki Kara Havacılık Okulu Komutanlığı topyekûn Isparta’ya taşınacak. Yerleşik personel sayısı 1500'den 3500'e çıkıyor. Ek t

ISPARTA 31.08.2016 06:52:00 0
Kara Havacılık Okulu katlanarak geliyor
15 Temmuz terörist darbe girişimi sonrasında yaşanan olaylar Isparta Kara Havacılık Okulu Projesi'nde değişiklik yapılmasına neden oldu. Isparta’nın yıllardır peşinden koştuğu ve tamamlanması an meselesi olan proje daha da büyütüldü. Genelkurmay Başkanlığı, 15 Temmuz terörist darbe girişiminde cuntacı askerlerin üs olarak kullandığı Etimesgut Kara Havacılık Okulu Komutanlığı'nın tamamen Isparta’ya taşınmasına karar verdi. Kara Havacılık Okulu, Etimesgut Kara Havacılık Okulu Komutanlığı'na bağlı bir merkez olacakken tümünün Isparta’da konuşlanması planlandı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın geçtiğimiz haftalarda Isparta’ya yaptığı sürpriz ziyarette bu amaca yönelikti. Bakan Işık'ın Isparta ziyaretinden sonra Kara Havacılık Okulu inşaat alanında çalışmalar hızlandırıldı, ek tesisler ve ek lojmanlara yönelik hazırlıklara başlandı.
ALT TAŞERONLARLA DİREKT ÇALIŞILIYOR
Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, ekonomik sıkıntılar nedeniyle Kara Havacılık Okulu inşaatını henüz bitiremeyen Koçoğlu A.Ş hala işin yüklenicisi ancak şantiyede farklı bir çalışma metoduna geçildi. Genelkurmay Başkanlığınca görevlendirilen mühendisler, direk alt taşeronlarla çalışarak inşaatı devam ettiriyor. Yüzde 95'ler seviyesine gelen fiziki gerçekleşmenin alt taşeronlarla direk çalışma yöntemi ile kısa sürede yüzde 100 seviyesine ulaşacağı belirtiliyor.
SADECE OKUL DEĞİL KOMUTANLIK GELİYOR
15 Temmuz terörist darbe girişiminden sonra Isparta Kara Havacılık Okulu'nun sadece bir okul değil komutanlık olarak konuşlandırılması kararlaştırıldı. Bu doğrultuda Etimesgut'taki Kara Havacılık Okulu Komutanlığı topyekun Isparta’ya getirilecek. Etimesgut'taki tesisler ise VİP uçuş amaçlı kullanılacak. Genelkurmay'ın 15 Temmuz'dan sonra verdiği bu kararla, Isparta Kara Havacılık Okulu Projesi katlanarak büyüdü. 1500 personelin çalışması beklenen Kara Havacılık Okulu'nda bu değişiklikle çalışan askeri personel sayısı 3500'e çıkacak. Her 3 ayda bir de daha çok yabancı askeri pilotlar Isparta’ya gelip, eğitim alacaklar.
İLAVE TESİSLER İÇİN TOKİ ÇÖZÜMLEMESİ
Etimesgut Kara Havacılık Okulu Komutanlığı'nın topyekun Isparta’ya taşınması kararından sonra mevcut tesisler yetersiz kalacak. Genelkurmay Başkanlığı, Kara Havacılık Okulu Komutanlığı için İsparta Kara Havacılık Okulu sahasında 20-25 tane daha idari bina yapacak. İşin hızlı olması için bu binaların TOKİ aracılığıyla yaptırılacağı öğrenildi.
1000 LOJMAN İLAVESİ
Isparta Kara Havacılık Okulu Komutanlığı'nda Haziran-2017 tarihine kadar 3500 personelin konuşlanacak olması lojman ihtiyacını da gündeme getirdi. Mevcut proje için 345 lojman yapan Genelkurmay, son değişiklikle birlikte 1000 dairelik daha ilave lojman yapacak. Turan Mahallesi'ndeki Merkez Komutanlığı'nın başka yere taşınacağı, bu arazinin lojman olarak değerlendirileceği bildirildi. Böylece toplam lojman sayısı 1345 olacak.
2 AY İÇİNDE ÖNCÜ BİRLİKLER GELİYOR
Isparta Kara Havacılık Okulu Komutanlığı'nda ilk personel konuşlanmasının 2 ay içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Isparta’ya ilk olarak öncü birliklerin geleceği, yılsonundan itibaren de kısım kısım Etimesgut'taki personelin geleceği bildirildi. Haziran-2017'ye kadar Etimesgut'un tamamının Isparta’da konuşlanacağı edinilen bilgiler arasında.
kaynak: Akdeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °