Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kar Yolları Kapadı; Pazarda Fiyatlar Uçtu!

Kar Yolları Kapadı; Pazarda Fiyatlar Uçtu!

ISPARTA 26.01.2022 18:57:00 0
Kar Yolları Kapadı; 
Pazarda 
Fiyatlar 
Uçtu!
Isparta’da etkili olan kar yağışı meyve ve sebze hali esnafını olumsuz etkiledi. Market ve pazarda fiyatlar uçuşa çekti. Bunun en bariz örneği ise her hafta Çarşamba günleri Davraz Mahallesinde kurulan Halk Pazarında yaşandı.
 
Tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da etkili olan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar Halk Pazarlarını da vurdu. Kar nedeniyle yollar kapanınca sebze ve meyve götüren kamyonlar şehre ulaşamadı. Halde bazı malların ise donduğu öğrenildi.
FİYATLAR BİR HAFTADA UÇTU
Zirve yapan hayat pahalılığı en çok da vatandaşın gıda alışverişini etkiliyor. Çünkü fiyatlar dur durak bilmeden artıyor. Öyle ki, Ocak ayında Isparta’da aynı marketteki fiyat farkları uçtu. 20 günde yüzde 18.35 artan fiyatlar şimdi bir de olumsuz hava koşulları nedeniyle yeniden zamlanacak.
HALK PAZARLARINDA
FİYATLAR ATEŞ PAHASI!
Eskiden kiloyla alışveriş yapan vatandaşların, son aylarda birkaç yüz gramla hatta taneyle alışveriş yaptığı da görülüyor. Bu kişilerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Çünkü ev kirası, elektrik, doğalgaz ve su faturasını ödedikten sonra bütçeden geriye neredeyse hiçbir şey kalmıyor. Isparta’ya gıda ürünü getiren araçların geçtiği yolları etkisi altına alan kar fırtınası ve yolların aralıklarla kapanması zaten yüksek olan fiyatlara adeta bir ‘darbe' daha vurdu.
FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİNDEN ESNAFLAR
ÜRÜNLERİN ÜZERİNE ETİKET KOYMAKTAN ÇEKİNİYOR

Her hafta Çarşamba günleri Davraz Mahallesinde kurulan Halk Pazarındaki pazarcı esnafı, bugün (Çarşamba); Cuma ve Cumartesi’den kalan malları satmaya devam ettiklerini çünkü yeni ürünlerin gelemediğini, bu durumun da yeni gelen mallarda fiyat artışlarına sebep olacağını söylediler. Ayrıca hava koşulları nedeniyle pazarlarda az sayıda tezgah açıldığı ve az sayıda vatandaşın alışverişe çıktığı gözlendi. Açılan tezgahlarda da ürünlere etiket konulmaması dikkat çekerken esnaflar; “Yüksek fiyatları gören vatandaş tezgahtan uzaklaşıyor, biz de etiket koymuyoruz” şeklinde konuştular.

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °