Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Kaptan Elyasa’dan Isparta’ya 5 milyon liralık yatırım

Kaptan Elyasa’dan Isparta’ya 5 milyon liralık yatırım

ISPARTA 2.02.2017 05:20:00 0
Kaptan Elyasa’dan Isparta’ya 5 milyon liralık yatırım
Gaziantepspor’un Kaptanı Elyasa ve işadamı Harun Kuzucuoğlu, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’ne hassas döküm filtresi üzerine bir yatırım yapıyor. 5 milyon liranın üzerinde gerçekleşecek olan yatırım kapsamında yaklaşık 20 kişi istihdam edilecek.
Isparta farklı yatırımları çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde hassas döküm filtresi üzerine bir yatırım gerçekleştirilecek. Yatırımı gerçekleştirecek ortaklardan birisi ise Gaziantepspor’un kaptanı Abdullah Elyasa Süme. Elyasa, bu yatırımı bu sektörde uzun yıllardır Almanya’da yatırımları bulunan Harun Kuzcuoğlu ile yapacak. 
GÖZGÜN’E TRABZONSPOR MAÇINDA GİYDİĞİ FORMAYI HEDEFİYE ETTİ
Yatırım için çalışmaları yerinde incelemeye gelen Elyasa ve Kuzucuoğlu, önceki gün Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün’ü ziyaret etti. Ziyareti sosyal medyadan duyuran Gözgün, “Gaziantepspor Kaptanı Elyasa, Güneykent beldesini ziyaret etti. Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, bu ziyareti sosyal medyada paylaşarak "Gaziantep Spor Kaptanı Elyasa Isparta’da ki yatırımları sebebiyle Güneykent’imizi ziyarette bulundular. Trabzon maçında giydiği formayı bize hediye eden Elyasa Süme ye bizde Isparta Davrazspor’umuzun formasını hediye ettik. Kendilerine ortağına nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" diyerek paylaşımda bulundu. Ziyaret sonrası gazetemize açıklama yapan Gözgün, yeni yatırımla ilgili olarak, “Elyasa’nın ortak olduğu firma demir döküm filtresi üzerine bir yatırım yapacak. Muhtemelen yatırım önümüzdeki günlerde Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde açılacak. Isparta’da bir fabrika boşmuş, tesadüfen Isparta’yı bulmuşlar. Kütahya’dalarmış, yer bulunca buraya gelmişler” dedi.
5 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE BİR YATIRIM OLACAK
Elyasa’nın ortağı İşadamı Harun Kuzucuoğlu da gazetemize yapacakları yatırımla ilgili bilgi verdi. Isparta’da hassas döküm filtresi üreteceklerini ifade eden Kuzucuoğlu, fabrikanın birkaç aya kadar faaliyete başlayacağını dile getirdi. Daha önce Türkiye’de bu çapta üreticisi olmadığı için filtrelern yurtdışından getirildiğine dikkat çeken Kuzucuoğlu, 20 yıldır Almanya’da bu sektörde çalışmaları olduğunu ve Türkiye’ye dönme kararı aldıktan sonra Elyasa ile tanıştığı, bu şekilde yatırıma karar verdiklerini anlattı. Yatırımın 5 milyon liranın üzerinde bir maliyetle gerçekleşeceğini belirten Kuzucuoğlu, 20-25 kişinin bu fabrikada istihdam edileceğini söyledi. Kuzucuoğlu, ‘neden Isparta?’ sorusuna da “Isparta’nın seçilmesinin özel bir nedeni yok. OSB’de boş bir yer bulunulması üzerine buraya geldik” dedi. 


Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °