Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Kanser hastası yakınları için misafirhane yapılacak

Vali Vahdettin Özkan, KANSEV ile işbirliği kapsamında şehir merkezi dışından gelip de kanser tedavisi olan hasta yakınlarının konaklayabileceği bir misafirhane yapılacağını duyurdu.

ISPARTA 4.04.2016 07:12:00 0
Kanser hastası yakınları için misafirhane yapılacak
1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda kanserin erken tanısı ve tedavisinin yolları düzenlenen çeşitli etkinliklerle anlatılıyor, bu konuda toplumda farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Bu kapsamda KANSEV Isparta Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılan Vali Vahdettin Özkan, kanser hastası ve yakınlarına önemli bir müjde verdi.
KANSEV İLE İŞBİRLİĞİNDE MİSAFİRHANE YAPACAĞIZ
Kanser hastalığının tedavisinin uzun bir süreç olduğunu ifade eden Vali Özkan, şehir merkezinden kanser tedavisi için il merkezine gelen hasta ve yakınlarının konaklayacak yer sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, “Kanser hastası olup merkezlerde tedavi gören insanlarımız var. Kanser uzun süreli tedavi gerektiren bir husus. Kanser hastalarıyla beraber aileleri de çok sıkıntı çekiyor. Çok uzun süreli maddi ve manevi külfetlere maruz kalıyorlar. Kansere maruz kalmış ailelerin kendi aralarında kurmuş olduğu bir derneğimiz var. Bu hasta yakınları sorunların çözümünde ne yapabiliriz diye de faaliyet göstermektedirler. İl merkezinde evi olmayıp, köylerden, ilçelerden tedavi olmaya gelen insanlarımıza yer temini konusunda geçtiğimiz günlerde konuştuk. İnşallah hasta yakınlarımızı misafir edeceğimiz misafirhane türü bir yer yapacağız. burası şehir merkezi dışından gelip de kalacak yeri olmayan hasta yakınlarımızı misafir edeceğimiz bir yer olacaktır” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °