Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Kamu-Sen’den Geleneksel Aşure İkramı

Kamu-Sen’den Geleneksel Aşure İkramı

ISPARTA 27.09.2019 13:32:00 0
Kamu-Sen’den
Geleneksel
Aşure
İkramı
Kamu – Sen Isparta Temsilcisi ve Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban tarafından Muharrem ayının en güzel geleneklerinden birisi olan Aşure ikramı yapıldı.
 
Kamu – Sen’de her yıl olduğu gibi bu yılda sendikamızda düzenlenen geleneksel aşure gününde kazanlarda yapılan aşureler dün Kaymakkapı Meydanı Belediye İşhanı önünde üyelere ve davetlilere dağıtıldı. Aşure dağıtımı öncesi yapılan duada Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı ve tüm şehitlerimiz için dua edildi. Söz konusu etkinliğe; Kamu – Sen Isparta Temsilcisi ve Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban ve yönetiminin yanı sıra, MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, MHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Muhtarlar Müdürü ve Yerel Hizmet – Sen Isparta Şube Başkanı Ahmet Kaya, Ülkü Ocakları Başkanı, Kamu – Sen’e bağlı Sendikaların Şube Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BALABAN; “ALLAH İSLAM ALEMİNE
BİR DAHA BÖYLE BİR ACI YAŞATMASIN”
Yapılan duanın ardından Türkiye Kamu - Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban, kısa bir konuşma yaptı. Başkan Balaban konuşmasında; “Bundan 1374 yıl önce Kerbela’da katledilen Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı ve tüm şehitlerimizi Muharrem ayı vesilesiyle bir kez daha yad ediyoruz. Allah İslam alemine böyle bir acı bir daha yaşatmasın. Türk İslam aleminin huzur, birlik ve beraberlik içerisinde ve dış plan ve kirli organizasyonlardan başarıyla çıkmasını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi.
DAVETLİLER AŞURELERİ AFİYETLE YEDİ
Başkan Ali Balaban, yaptığı konuşmanın ardından Aşure ikramını başlatırken, davetliler ise dağıtılan aşureyi afiyetle yedi.
 

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °