Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

'Kafasına göre birileri kule dikmesin, yeni alanlar açmasın'

İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, Yeni Isparta projesine “Kafasına göre birileri kule dikmesin, heykel koymasın, yeni alanlar açmasın” diyerek, tepki gösterdi.

ISPARTA 7.09.2016 05:37:00 0
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın ilk kez 2009 seçimlerine girerken taahhüt ettiği, 2014 seçimlerinde de yeni dönem projeleri arasında yer alan Yeni Isparta için nihayet ilk adım atıldı. Kültür, sanat ve sosyal etkinlik alanları, ibadethane ve resmi kurumların çevrelediği devasa bir şehir meydanım öngören Yeni Isparta Projesi’nin adresi Fuar Alanı olarak belirlendi. Isparta Belediyesi, yıllardır Fuar Alanı şerhi nedeniyle kullanılamayan, taşınmaz sahiplerinin mağdur olduğu üniversite yolunun sağ şeridindeki araziyi imara açıyor. 120 hektarlık alanda imar revizyonu yapılması konusu meclis gündemi geldi, mecliste çalışılması için İmar Komisyonu'na havale etti. Komisyon raporu doğrultusunda Cuma günkü oturumda karar verilecek.
BİR ALANI 7 KATA ÇIKARIYOR VB. İŞLERLE KENTİ
DARMADAĞIN EDİYOR, DAHA OLMUYOR YENİ ALAN AÇIYOR
Öte yandan Yeni Isparta projesine ilk tepki AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi ve Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir’den geldi. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bunulnan Özdemir, bu konuda ortak akılla tüm kesimlerin görüşlerinin alınması gerektiğini belirtti. Özdemir, şu görüşlere yer verdi: “Yeni Isparta için adım atılıyormuş. Bu vb. projeler eski kentler tükendiğinde, yer kalmadığında veya tarihi dokuyu koruma amaçlı, yapılan uygulanmak istenen projelerdir. Şimdi kentin Davraz Mahallesi, Karaağaç Mahallesi, Hisar Mahallesi, Gazi Kemal Mahallesi, İskender Mahallesi, Emre Mahallesi, kısaca mahallelerimiz kan ağlıyorken,18 uygulamalarıyla çözümlenemiyorken, koruma amaçlı imar planları duruyorken, Kentsel dönüşüm alanları bağırıyorken, hazır alt yapı varken, bu YENİ ISPARTA projesi nerden çıkıverdi. Tabi bu saydığımız yerlerde mahallelerde emek çekilmesi gerekiyor, biraz zahmetli görünüyor, kısaca uğraş gerekiyor, yetkili arkadaş ne yapıyor ,yine bu mahalleler çözüm beklerken , bir alanı 7 kata çıkarıyor vb. işlerle kenti darmadağın ediyor, daha olmuyor yeni alan açıyor.
KAFASINA GÖRE BİRİLERİ KULE DİKMESİN, HEYKEL KOYMASIN, YENİ ALANLAR AÇMASIN
Yahu Allah aşkına bir ortak akıl sergilensin, bu memlekette STK’lar bir toplantı yapsın, şu kentin bir gelecek planlaması yapılsın, bizler yeniliklere karşı falan değiliz.1/100.000’lik daha bitmemiş, belirlenmemiş, nedir bu yangından mal kaçırır gibi. Bütün STK’ları davet ediyorum Lütfen ben dedim oldu olmasın bu memlekette.  Araştırıp masaya yatıralım bu ve benzeri konu ne varsa. Kafasına göre birileri kule dikmesin, heykel koymasın, yeni alanlar açmasın.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °