Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Kadim Selçuklu Şehri Uluborlu’da; Menazır Şenliği

Kadim Selçuklu Şehri Uluborlu’da; Menazır Şenliği

GÜNDEM 22.08.2021 12:18:00 0
Kadim Selçuklu Şehri Uluborlu’da; 
Menazır 
Şenliği
Uluborlu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığımızın öncülüğünde tertip edilen “Kadim Selçuklu Şehri Uluborlu’da Menazır Şenliği” nin gündüz programı bugün yapılan etkinliklerle başladı.
 
Saat 10:00’da Uluborlu Kalesi’nde başlayan programa Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, İlçe Kaymakamımız Zikrullah Erdoğan, Belediye Başkanımız Mehmet Aziz Tuna, daire amirlerimiz ve vatandaşlarımız katıldılar. Isparta Belediyesinin Mehteran Takımının gösterileri ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Kaymakamımız Zikrullah Erdoğan yaptı.
 
Sonrasında menazır projesinin mimari projenin teknik detayları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Programın bir diğer ayağı ise saat 11:00’da Demokrasi Şehitleri Meydanında düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan program Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden Aziz Türk Büyüklerinin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımız okunması ile devam etti. Daha sonra katılımcılar Mehteran Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile güreş alanına intikal ettiler. Burada Okçular Vakfı tarafından hazırlanan okçuluk gösterisi yapıldı. Protokol üyeleri burada okçuluk gösterisi yapan sporcuları izledikten sonra yine mehteran eşliğinde er meydanına geçtiler.
 
Güreş müsabakaları öncesinde açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Mehmet Aziz Tuna yaptı. 2021 Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli Yılı olması sebebiyle şiirler okundu ve konu ile ilgili olarak Doç.Dr. Abdullah Bakır bir konuşma yaptı. Halk oyunları gösterileri ile programa devam edildi. İlçe Müftümüz Fatih Koç güreşlerin başlamasının öncesinde dua etti ve akabinde kurban kesilerek güreşlere başlandı. Temsili olarak sekiz pehlivanımızın güreştiği müsabakalarda Uluborlulu pehlivanımız Abdullah Bilgin tüm rakiplerini yenerek birinci oldu.
 
Güreşlerin akabinde protokol üyeleri tarafından pehlivanlara plaket takdim edildi. Gündüz programının son kısmında ise trap atışları yapıldı. İlk olarak Isparta Valimiz Ömer Seymenoğlu tüfeği alarak atış yaptı. Sonrasında İlçe Kaymakamımız Zikrullah Erdoğan, Belediye Başkanımız Mehmet Aziz Tuna’da atış yaptılar. Akşam programında ise Demokrasi Şehitleri Meydanında konser etkinliği düzenlenecek.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °