Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

KADER maçı KEDER maçına dönüştü Şampiyonluk gitti, Sefilleri Oynadı!

KADER maçı KEDER maçına dönüştü Şampiyonluk gitti, Sefilleri Oynadı!

SPOR 2.02.2020 18:07:00 0
KADER maçı
KEDER maçına dönüştü 
Şampiyonluk gitti, 
Sefilleri 
Oynadı!
Kendi saha ve seyircisi önünde grup lideri Kestelspor ile karşılaşan Ispartaspor, uzun süre 10 kişi oynayan rakibine gol atma becerisini gösteremeyince şampiyonluk gitti. Eline gelen büyük fırsatı değerlendiremeyen ve lider ile arasındaki puan farkını kapatamayan Yeşil – Pembeli ekibin bundan sonraki maçları prestij mücadelesinden ibaret olacak.
 
BU TAKIM BOŞ
KALEYE BİLE GOL ATAMAZ…
Bölgesel Amatör Futbol Liginde 7. Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin ikinci yarısının üçüncü maçında kendi sahasında oynadığı maçta lider Kestelspor ile 0 – 0 golsüz berabere kalarak lige havlu attı. Eksik kalan rakibi karşısında oldukça zorlanan Yeşil – Pembeli ekip, rakibinin 10 kişi kalmasına, tribünleri dolduran taraftarların desteğine ve maçın hakeminin de tüm takdir haklarını Ispartaspor’dan yana kullanmasına rağmen rakibine bir gol bile atma becerisini gösteremedi. Bu turum, taraftarların ‘Bu takım sabaha kadar oynasa bir gol bile atamaz. Hatta, boş kaleye bile gol atamaz’ değerlendirmesinde bulundu.
İKİ HAFTADA 4 PUAN KAYBETTİ
Ispartaspor bugünkü beraberlikle ikinci yarıda oynadığı 3 maçta toplam 4 puan kaybederek şampiyonluk umutlarını da bitirdi. Geçen hafta lig sonuncusu MAKÜspor’a mağlup olarak 3 puan kaybeden ve büyük hayal kırıklığı yaratan Yeşil – Pembeli ekip, bugün de lider ile kendi sahasında golsüz berabere kalarak altın değerinde iki puan daha kaybetti.
TARAFTAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI
Bugün saat 14.00’te başlayan maçı; TBMM Başkan Vekili ve Isparta Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Ispartaspor Kulübü Başkanı Atakan Yazgan ve Yönetim Kurulu üyeleri, diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 7 bin dolayında taraftar izledi. Tribünleri doldurarak takımlarına destek veren taraftarlar, maç boyunca üzerine düşeni yaptı. Ancak, takımda futbol oynayacak ve gol atacak hal yoktu. Yönetimin kararı ile bugünkü maç ücretsizdi ve tribünlerin büyük bölümü doldu.
KESTELSPOR 10 KİŞİYLE
ISPARTASPOR’DAN PUANI KAPTI
Grup lideri olarak Isparta’ya gelen ve Ispartaspor için olmak ya da olmamak, diğer bir deyişle ya tamam ya devam maçı niteliğindeki Kestelspor maçında Ispartaspor rakibi karşısında tüm gücünü ortaya koydu. Ancak, gücü yeterli gelmedi. Zira, rakibi maçın 40 dakikasını 10 kişi oynamasına rağmen Yeşil –Pembeli ekip 10 kişiye bile gol atamadı. Rakibi ile golsüz berabere kalan Ispartapor bu skorla rakibi ile arasındaki 5 puanlık farkı indiremedi ve şampiyonluk yolunda lige havlu attı. Bu nedenle, Ispartaspor’un bundan sonraki maçları şampiyonluk adına artık bir anlam taşımayacak.
OYNANAN FUTBOL
TARAFTARI ÇİLEDEN ÇIKARDI
Karşılaşmanın ilk yarısında atağa bile çıkmakta zorlanan, ikinci yarısının rakibinin 10 kişi kalmasına rağmen tek kale oynayan fakat, bilinçsiz atakları, kaleye şut çekecek futbolcusu olmadığı için kısır çekişmeden öte gidemeyen Ispartaspor, bir sezonu daha heba etti. Ispartaspor’un ortaya koyduğu baskılı oynuyormuş gibi görünüp etkisiz futbolu taraftarları adeta çileden çıkardı. Taraftarlar, artık oynanan oyundan dolayı futbolculara tepki göstermeye başladı. Gol bulup Isparta’dan galibiyetle dönmek için eksik olmalarına rağmen Ispartaspor kalesine yüklenen konuk ekip Kestelspor, defans güvenliğini tamamen bırakmasına rağmen Yeşil –Pembeliler yine gol atma beceresini gösteremedi.
TAKIMIN İLK YARIDAKİ
HAVASINDAN ESER YOK!
Ligin yedinci haftasından sonra Hasan Şengün ile çok güzel bir performans ve hava yakalayan Ispartaspor’da ikinci yarıda Isparta’da oynanan gerek Akşehirspor maçında gerekse MAKÜspor maçında ilk yarıdaki etkili, baskılı futbol havasından eser kalmadığı gözlendi. Sezona mutlak şampiyonluk parolası ile başlayan bir takımın etkisiz futbol oynamasına tepki gösteren taraftarlar, bugünkü beraberlikle şampiyonluğun da elden gittiği görüşünde birleştiler. Zira, kalan haftalar içinde bu 5 puanlık farkın kapanması mümkün görünmüyor.
YATAĞANSPOR
DEPLASMANINA GİDECEK
Yeşil – Pembeli ekip, bu hafta sonu grupta orta sıralarda bulunan Yatağanspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.
FİKSTÜR AVANTAJINI
KULLANAMADI!
Ispartaspor, bugünkü puan kaybıyla ikinci yarıdaki lig fikstürü avantajından da yararlanamayarak avantajı dezavantaja çevirmiş oldu.
 
MAÇIN KARNESİ:
 
STAD: Atatürk
HAKEMLER:  Engin Ferik, Mustafa Uğur Erkan ve Osman Karatay.
ISPARTASPOR: Ayhan, Emincan, Ahmet, Efşan, Burak, Nurettin, Fatih (dk.74 Berkay), Güven (dk. 46 İbrahim), Volkan (dk.55 İsa), Timurcan, Enes İlhan.
KESTELSPOR: Mahmut, Şükrü Can, Onur, Osman, Remzi, Halil, Bulut (dk.69 Yılmaz), A. Berke, B. Emre (dk.55 Serhat), Nizamettin, Mehmet.
GOL: Yok.
S. KARTLAR: Şükrü Can, A. Berke (Kestelspor)
K. KART: Dak. 53 Şükrü Can (Kestel)
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak. 16: Ispartaspor, rakip Kestelspor kalesine ancak bu dakikada gelebildi. Soldan ceza sahasına giren Nurettin’in sert şutunda top yan direğin dibinden auta çıktı.
Dak. 28: Nurettin’in soldan ortasında ceza sahası önünde topla buluşan Volkan müsait pozisyonda ve topa yavaş vurunca top kalecide kaldı.
Dak. 34: Nurettin Çakır’ın soldan sert şutunda kaleci topa hakim oldu.
Dak. 45: Bu dakikada Enes orta sahadan aldığı topla hızla ceza sahasına gelirken rakibi tarafından düşürüldü. Kazanılan serbest atışta top üstten auta gitti. Takımlar ilkyarı sonunda soyunma odasına 0 – 0 golsüz eşitlikle gittiler.
Dak. 53: Sol taraftan gelişen bir atakta Kestelsporlu Şükrü Can, rakibine çelme takınca ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek sahayı terk etti. Kestelspor bu nedenle maçın kalan dakikalarını 10 kişi oynadı.
Dak. 57: Kestelspor ceza sahası önünde ikili mücadelede rakibi ile kafa kafaya çarpışan Volkan Serim’in alnı açıldı. Bu nedenle sahayı sedye ile terk etmek zorunda kalan Volkan, Ambulünsla Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Volkan’ın alnına 8 dikiş atıldığı öğrenildi.
Dak. 62: Rakibi 10 kişi kalmasından sonra adeta tek kale oynamaya başlayan Ispartaspor, doldur – boşalt sistemiyle rakip kaleye yüklendi ancak, gol atamadı. Bu dakikada, sakatlanan Volkan’ın yerine giren İsa Taştekin’in ceza sahası çaprazından çektiği sert şutu kaleci kornere çeldi.
Dak. 79: Ispartaspor’un kullandığı korner atışında iki Ispartasporlu futbolcu birden kafaya çıkınca top auta gitti ve Yeşil –Pembeli ekip mutlak bir golden oldu.
Dak. 90: Maçın sonuna 8 dakika uzatma verildi. Ancak, Ispartaspor bu dakikalarda da gol atamadı ve maç 0 – 0 golsüz sona erdi. Yeşil – Pembeli ekip bu skorla altın değerinde 2 puan kaybetti ve daha da önemlisi şampiyonluğu kaybetti.

Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °
Cuma 20.7 ° / 10.3 °