Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

KADEM’den AŞURE İkramı

KADEM’den AŞURE İkramı

ISPARTA 18.08.2021 13:57:00 0
KADEM’den
AŞURE 
İkramı
Haber: Yunus ÖZLER
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Isparta İl Temsilciliği, Kaymakkapı Meydanında ‘10 Muharrem Aşure Günü’ münasebetiyle Aşure dağıtımı etkinliği gerçekleştirdi.
 
Bugün saat 13.30’da yapılan Aşure dağıtımı ve ikramı etkinliğine Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Isparta İl Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan ve yönetim kurulu üyeleri, Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, 15 Temmuz Birlik ve Demokrasi Derneği Başkanı Ramazan Çapan, BURAK Derneği Isparta Temsilcisi Ali Çil ve vatandaşlar katıldı.
DUA EDİLDİ VE
AŞURE DAĞITIMI BAŞLADI
Etkinlikte ilk olarak Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, Hicri Takvimimin ilk ayının Muharrem olduğunu ve Muharrem Ayının da 10. Gününü İslam Dininde bereketi, birlik ve beraberliği temsil eden ‘Aşure Günü’ olduğunu belirterek, dua etti. Duanın ardından ise hazırlanan Aşureler vatandaşlara dağıtıldı.
KAYACAN; “EMEĞİ
GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Isparta İl Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan, söz konusu etkinlik ile ilgili olarak medya32.com’a yaptığı açıklamada; “Birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi olan bu günde böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Vatandaşlar da aşurelerini yerken, birbirleriyle de keyifle sohbet etme imkanı buldular.
“HALKIN REFAH VE
MUTLULUĞU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade eden İl Temsilcisi Kayacan; “Biz, kadınlarımızı kısacası tüm halkımızı her zaman önemsiyoruz, özellikle kadınlarımız bizim için çok kıymetli ve değerli, onların daha iyi bir şekilde hayatlarına devam edebilmeleri için hem fiziki ortam olarak hem sosyal ve kültürel anlamda elimizden ne gelirse bunu yapmanın gayreti ve çabası içerisindeyiz. Kadınlarımıza da bu vesileyle bizimle birlikte bu birlik beraberlik duygusunu yaşamış oluyorlar. Ben aşure dağıtımımıza katılan, ikramımızı kabul eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.
KADEM ISPARTA TEMSİLCİLİĞİNİN AŞURE İKRAMINDAN GÖRÜNTÜLER;



 

Anahtar Kelimeler: kademdenaşureikramı
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °