Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Kabine Bugün Toplanıyor Hali Hazırda İzinli Olan 80 Bin Mahkumun; Gözü Kulağı Bu Toplantıda

Kabine Bugün Toplanıyor Hali Hazırda İzinli Olan 80 Bin Mahkumun; Gözü Kulağı Bu Toplantıda

SON DAKİKA 23.05.2022 06:42:00 0
Kabine Bugün 
Toplanıyor
Hali Hazırda İzinli Olan 80 Bin Mahkumun; 
Gözü Kulağı
Bu Toplantıda
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantısında; açık cezaevlerinde kalan hükümlülerin izinlerinin uzatılıp uzatılmaması konusu büyük önem taşıyor. Zira, hali hazırda ülke genelinde yaklaşık 2,5 yıldır izinli olan 103 bin mahkum kabineden çıkacak bu kararı bekliyor.
 
AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ
Bugün Beştepe’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Beştepe’deki toplantıda açık cezaevlerinde kalan 80 binin üzerindeki hükümlünün Koronavirüs nedeniyle verilen ve 31 Mayıs’ta sona erecek olan ev izinleriyle ilgili nihai kararın da çıkması bekleniyor. Mahkûmların tekrar cezaevine dönmemesine dönük formüller AK Parti MYK’da da ele alınmıştı. Denetimli serbestlik kapsamında dışarıda olan yaklaşık 80 bin hükümlüden izin süresince hiçbir suça karışmayanlar için uygulamanın ya kalıcı hale getirilmesi ya da izin süresinin uzatılması gündeme gelecek. 15 Nisan 2020’de açık cezaevinde kalan hükümlüler, pandemi nedeniyle denetimli serbestlik kapsamında evlerine gönderilmişti. Uygulama 12 kez uzatılmıştı.
RUSYA – UKRAYNA SAVAŞI
Rusya-Ukrayna savaşının yanı sıra İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerine karşı çıkan Türkiye’nin son dönemde hızlanan temasları gündeme gelecek. Erdoğan’ın toplantıda başta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve diğer liderlerle yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.
CUMHURBAŞKANI
ERDOĞAN AÇIKLAYACAK
Alınan kararları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Millete Sesleniş konuşması ile duyuracak.
 
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °