Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

İzleyiciler tarafından coşkuyla alkışlandı: Ethem Kızılkaya’dan Duygulandıran Şiir

İzleyiciler tarafından coşkuyla alkışlandı: Ethem Kızılkaya’dan Duygulandıran Şiir

ISPARTA 29.10.2019 12:10:00 0
İzleyiciler tarafından coşkuyla alkışlandı: 
Ethem Kızılkaya’dan 
Duygulandıran Şiir
İslamköylü Ethem Kızılkaya, dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet’in kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü kutlamalarında kürsüye gelerek ‘Cumhuriyet’ Şiirini okudu. Kızılkaya gerek performansı gerekse okuduğu şiir nedeniyle bayramı izleyen başta protokol olmak üzere yüzlerce kişi tarafından coşkuyla alkışlandı.
 
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da coşku içinde kutlandı. Hükümet Caddesinde yapılan törenleri izleyen binlerce kişi, ellerindeki bayraklarla geçit törenine katılan asker ve öğrencileri coşku ile alkışladı.
İSLAMKÖYLE ETHEM KIZILKAYA’DAN
COŞKULU PERFORMANS
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bugünkü bölümünde Vali Ömer Seymenoğlu’nun makamında tebrikleri kabulünün ardından Hükümet Caddesindeki törenlere geçildi. Burada saat 10.30’da başlayan törene; Vali Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Metin Akay; Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri ile diğer protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Törende, Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Garnizon Komutanı Tamer Atay’ın törene katılanlar ile vatandaşların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımız okundu. Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okumasıyla devam eden törende, dün saat 13.00’te 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni sonrası Vali Ömer Seymenoğlu’nun önünde şiir söyleyen Ethem Kızılkaya bugünkü törende de kürsüye gelerek o meşhur şiirini okudu. Kızılkaya’nın şiirini okuması için kürsüye davet edilmesinin ardından kendisinin protokole giderken ellerini kaldırarak protokolü selamlaması, şiiri coşkuyla okuması ve ardından tekrar protokolü selamlayarak yerine oturmasında gösterdiği performans izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
“ŞİİRİMİ BURADA KESEYİM, DEVAM
EDERSEM YARIM SAAT DAHA SÜRER”
İslamköylü Ethem Kızılkaya, coşkuyla okuduğu ve Cumhuriyetin ne zorluklarla kurulduğunu, düşmanların nasıl alt edildiğini içeren şiirinin sonunda “Aslında şiirim devam ediyor. Ancak, ben okumayı burada sonlandırıyorum. Zira, devam edersem yarım saat daha sürer” dedi.
KIZILKAYA’YA BÜYÜK ALKIŞ…
Ethem Kızılkaya şiirini okumasının ardından gerek protokol, gerekse bayramı izlemeye gelen binlerce kişi kendisini coşkuyla alkışladı.
ŞİİRİNİ DÜN DE OKUMUŞTU…
Bilindiği gibi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü kutlamaları, dün saat 13.00’te 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlamış, Vali Ömer Seymenoğlu, Garnizon
Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, askeri ve mülk erkân, gazilerle öğrencilerin katıldığı tören sonrası İslamköylü Ethem Kızılkaya isimli yaşlı vatandaş Vali Seymenoğlu'na şiir okumak isteğini söylemiş ve bunun üzerine Vali Seymenoğlu, diğer protokol üyelerini de çağırarak Ethem Kızılkaya'nın şirini dinledikten sonra Ethem Kızılkaya'nın kahraman Türk milletinin İstiklal Savaşı'nda verdiği mücadeleyi anlatan şiiri bugünkü Cumhuriyet Bayramı töreninde de okuması istemişti.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °