Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

İzcilik Günlerini Unutamayan Müdür; Dedegöl Dağında Kamp Kurdu

İzcilik Günlerini Unutamayan Müdür; Dedegöl Dağında Kamp Kurdu

ISPARTA 30.05.2021 16:44:00 0
İzcilik Günlerini Unutamayan Müdür; 
Dedegöl 
Dağında 
Kamp Kurdu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Lütfi Büyükses, öğretmenlik yıllarında yaptığı İzcilik günleri aklına gelince Isparta'nın doğusunda Yenişarbademli ilçesi sınırı içerisinde bulunan ve 2 bin 992 metre yüksekliğiyle Isparta ilinin en yüksek dağı özelliğini taşıyan Dedegöl Dağında kamp kurdu.
 
Kamptan sevenlerine ‘İzcilik Selamı’ yollamayı da ihmal etmeyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Lütfi Büyükses, öğrencilik yıllarında İzcilik faaliyetlerine büyük önem verdiğini ve bu yüzden aradan yıllar geçse bile o günleri unutamadığını ifade ediyor.
BÜYÜKSES; “ESKİ İZCİLİK
GÜNLERİME DÖNDÜM”
Koronavirüs Pandemisi sürecinde böyle bir kampın hem söz konusu salgından korunmak hem sağlığı açısından büyük yarar sağladığını ifade eden Büyükses; “Öğretmenlik yıllarında otobüsle sabahın erken saatlerinde yollara çıkar araç belli bir yerde kalır ve ondan sonra biz izciler olarak yine dakikalarca bir yolculuk yaparak dağlarda kamp yapacağımız yerlere ulaşırdık. Burada çadırlarımızı kurduktan sonra sabah kahvaltımızı yapar ve daha sonra uygulamalı eğitim için doğaya çıkardık. İzci Liderleri eşliğinde Yürüyüş teknikleri, Tesis yapımı ve Kamp ateşi konusunda eğitim alırdık.
“YÜRÜYÜŞ YAPIYORUM,
ATEŞ YAKIYORUM”
İşte şimdi ben de aynı yıllar öncesinde yaşadığım gibi, Dedegöl Dağına geldim ve burada çadırımı kurarak kampa girdim. Burada aynı yıllar önce izcilik günlerimdeki gibi her gün doğa yürüyüşleri yapıyorum. Yürüyüş sırasında yağmur gibi doğa olayları ile karşılaşırsam mola vererek ateş yakıp ısınmaya çalışıyorum. Hatta, yanımda getirdiğim ekmek ve sucukları kızartarak ekmek arası yaparak yiyorum. Bazen de doğada yetişen bitkileri bulup onlarla besleniyorum” dedi.  
“DEDEGÖL DAĞI İZCİLİK KAMPI
BAKIMINDAN MÜKEMMEL BİR MEKAN”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Lütfi Büyükses Yenişarbademli ilçesi sınırı içerisinde bulunan ve 2 bin 992 metre rakıma sahip Dedegöl Dağının Türkiye'nin her yerinden kamp kurmaya gelecek olan izciler için çok muhteşem bir izcilik mekanı olduğunu belirterek, belli aralıklarla buraya gelip kamp yapacağını sözlerine ekledi.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °