Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

'İyilik Treni' Afganistan'a Acil İhtiyaç Malzemelerini Götürecek; Ördüklerinizi Isparta İHH’ya Bekliyoruz…

'İyilik Treni' Afganistan'a Acil İhtiyaç Malzemelerini Götürecek; Ördüklerinizi Isparta İHH’ya Bekliyoruz…

ISPARTA 31.01.2022 16:39:00 0
İHH İnsani Yardım Vakfının da aralarında bulunduğu 10 yardım kuruluşu, AFAD'ın koordine ettiği "İyilik Treni" projesiyle Afganistan'a acil ihtiyaç malzemelerini ulaştıracak. Isparta İHH Kadın Kolları Başkanı Zehra Efe, tüm kadınları ördükleri bere, atkı gibi giysileri 3 Şubat tarihine kadar şube merkezine beklediklerini söyledi.
 
İHH İnsani Yardım Vakfının da aralarında bulunduğu 10 yardım kuruluşu, AFAD'ın koordine ettiği "İyilik Treni" projesiyle Afganistan'a acil ihtiyaç malzemelerini ulaştıracak.
BAŞKAN EFE; “TÜM ISPARTA HALKIMIZI
YARDIMA DAVET EDİYORUM”
Tüm Isparta halkını Afganistan’da üşüyen çocukları ısıtacak örgü atkı, yelek, bere, eldiven, patik, çorap, kazak gibi giysi yardımına davet eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Zehra Efe; “Uzun yıllar süren işgallerin büyük yıkıma uğrattığı Afganistan'da açlık ve soğuk kış şartları sebebiyle yerel halk zor günler geçiriyor.
“AFGANİSTANDAKİ
ÜŞÜYEN ÇOCUKLAR İÇİN…”
Yaklaşık 13 milyon insanın acil olarak gıda yardımına ihtiyaç duyduğu ülkede, yüz binlerce kişi de ülke içinde farklı bölgelere göç etmek durumunda kaldı. Türkiye, Afganistan'da yaşanan insani trajediye duyarsız kalmadı. İHH İnsani Yardım Vakfımızın da aralarında bulunduğu 10 yardım kuruluşu, AFAD'ın koordine ettiği "İyilik Treni" projesiyle Afganistan için harekete geçti.
“YARDIMLARINIZI
ISPARTA İHH’YA BEKLİYORUZ”
Bu hafta yola çıkması planlanan tren, acil ihtiyaç ürünlerini Afganistan'a ulaştıracak. Tren, belli bir süre 15-20 gün aralıklarla düzenli olarak sefer yapacak. Afganistan'da 25 yıldır yardım faaliyetlerinde bulunan İHH, yardım kampanyasına ısıtacak örgü atkı, yelek, bere, eldiven, patik, çorap, kazak gibi giyim ürünlerinden oluşan 12 tırla katkı sunuyor. Biz de Isparta İHH olarak, bu yardıma katkı sunacağız. Bunun için tüm Isparta halkımızı yardıma ve desteğe davet ediyorum. Vatandaşlarımız, yardımlarını 3 Şubat tarihine kadar Isparta İHH Temsilciliğimizin Cumhuriyet Caddesi Kahramanlar Binası 2. Kattaki Merkezine bekliyoruz” dedi.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °