Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

İYİ Partili Yıldırım’dan İlçe Başkanlarına Ziyaret; Gündeminde Deprem Vardı

İYİ Partili Yıldırım’dan İlçe Başkanlarına Ziyaret; Gündeminde Deprem Vardı

ISPARTA 23.02.2023 18:57:00 0
İYİ Partili Yıldırım’dan İlçe Başkanlarına Ziyaret;  Gündeminde Deprem Vardı

İyi Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yıldırım Uluborlu, Senirkent, Keçiborlu ve Gönen ilçe teşkilatlarına ziyarette bulundu. Yıldırım’ın gündeminde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan depremler vardı. 

Isparta’nın birinci derece deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, yetkilileri gerekli tedbirleri almaya davet etti.

İyi Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yıldırım İyi Parti Uluborlu İlçe Başkanı Atilla Arslan, Senirkent İlçe Başkanı Mehmet Şenses, Keçiborlu İlçe Başkanı Yusuf Özcan ve Gönen İlçe Başkanı İbrahim Etem Erem’i ziyaret etti. 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen depremlerin ardından İyi Parti il ve ilçe teşkilatlarının hızlı bir organizasyonla yardım kampanyaları başlattığını söyleyen Yıldırım, “Yaraları hep beraber saracağız.” dedi.

Yıldırım, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımızın da bir an önce sağlığına kavuşmalarını diliyorum. Depremin yaşandığı günden bu yana İyi Parti il ve ilçe teşkilatlarımız hızlı bir şekilde yardım kampanyaları başlattı ve ihtiyaç duyulan malzemeleri afet bölgesine gönderdi. Bu konuda sizlerin de emeği çok fazla. Yaptığınız çalışmalardan ötürü sizlere de teşekkür ediyorum. Türkiye olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Ancak açılan bu yarayı birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hep birlikte saracağımızın da farkındayız. Ne olursa olsun bizim mayamızda hep birlik beraberlik vardır. Yaşadığımız sürece bu afetin bıraktığı izleri silemeyeceğiz.” diye konuştu. 

Isparta’nın birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını aktaran Yıldırım, “Önceki depremlerde belirlenen yapısal hataların Kahramanmaraş depreminde de yinelenmesi ve gerekli tedbirlerin alınmaması sebebiyle can ve mal kaybı çok fazla oldu. Zemin etüdüne gereken özenin gösterilmemesi, yapılarda deprem standardının uygulanmaması, denetim sorunu gibi sebeplerden dolayı her büyük afette maalesef ki büyük yaralar alıyoruz. Kahramanmaraş depreminden çıkarmamız gereken çok dersler var. Isparta’mız da birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor. Mevcut yapıların incelenmesi, afet yönetimindeki eksikliklerin giderilmesi, yeni bir yapılaşmaya gidilmesi noktasında mutlaka bir çalışma yapılması, ilgili tüm kurumların bir araya gelerek bilimin ışığında bir yol haritası belirlemesi gerekiyor.” dedi.

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °