Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

İYİ Parti Isparta Milletvekili A. Adayı İbrahim Yıldırım; Kadınlar Toplumun Temel Taşıdır

İYİ Parti Isparta Milletvekili A. Adayı İbrahim Yıldırım; Kadınlar Toplumun Temel Taşıdır

ISPARTA 8.03.2023 11:35:00 0
İYİ Parti Isparta Milletvekili A. Adayı İbrahim Yıldırım; Kadınlar  Toplumun  Temel Taşıdır

İYİ Parti Isparta Milletvekili A. Adayı İbrahim Yıldırım 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Hayatın her alanında sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların hak ettikleri konuma gelmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının ilk şartıdır” dedi. 

Kadınların toplumda her zaman hak ettiği yerde olması için tüm çabayı göstereceklerini belirten İyi Parti Isparta Milletvekili A. Adayı İbrahim Yıldırım mesajında, “Tarihin her döneminde erkekle ile omuz omuza verip, hayatın her aşamasında görev alan Türk kadını özellikle Milli Mücadele döneminde sergilediği özverili ve vatansever tutumuyla destanlaşmıştır.  93 Harbinde Ruslarla mücadele eden Nene Hatun ile başlayan Türk kadınının memleketi düşmanlardan kurtarma azmi Millî Mücadele'de had safhaya ulaşmıştır. Kurtuluş Savaşının bütün cephelerinde aktif rol oynayan kadınlarımız cesareti ve fedakârlığıyla adını tarihe yazdırmıştır.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey kahraman Türk kadını, sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Kadınlarımız, savaş hayatında, tarım hayatında, maişet hayatında erkeklerimizle, yarım adım geride kalmayarak yürüdüler’ sözü de kadınlarımıza verilen değerin bir göstergesidir.

Günümüzde kadınlarımız sosyal hayat içinde aktif olarak yer almaya başlamış, çalışan ve üreten kadınlarımızın sayısı hızla artmaya başlamıştır. Kadınlar annemiz, eşimiz, meslektaşımız olarak her zaman en çok saygıya, sevgiye layık olan, toplumumuzun en önemli bireyleridir. Bizler de kadınlarımızın anne olarak, eş olarak, mesleğini icra eden üreten bireyler olarak toplumumuzda her zaman hak ettiği yerde olması için, hep birlikte elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

Hayatımızın doğumdan ölüme kadar olan her anında, varlıklarıyla onurlandığımız, başta şehit, gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, sevginin, şefkatin ve fedakârlığın simgesi olan tüm kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum” dedi.


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °