Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

İYİ FUTBOL OYNAYIP EVDE 2 PUAN KAYBETMEK, ÇOK ÜZÜCÜ

İYİ FUTBOL OYNAYIP EVDE 2 PUAN KAYBETMEK, ÇOK ÜZÜCÜ

SPOR 12.12.2022 14:31:00 0
İYİ FUTBOL OYNAYIP EVDE 2  PUAN KAYBETMEK, ÇOK ÜZÜCÜ

TFF 2. Lig beyaz gurupta yer alan ilimiz temsilcisi, hak ettiği yerde değilse bunun sebepleri var. Kadro kalitesinde ve gol yollarında beceri eksikliği, oyunsal anlamdaki eksiklikleri olabilir ancak yan-dış etkiler, görülmeyen ve verilmeyen saha içi kararları da puan kazanmasına engel olabiliyor. Hafta içi deplasmanda (Düzcespor) erteleme maçında 3-1 gibi ağır bir yenilgi alıp, ilimize gelen Çorumspor Pazar günü soğuk sert esen rüzgar ve ıslak zeminde oynadığı Isparta 32 spor maçında çok zorlandı ancak maçın Trabzon bölgesi hakemi Sinan Özcan’ın taraflı kararlarıyla 0-0 kalarak, 1 puan koparıp gitti. 

20 kadar Çorumlu, 7 bin Isparta taraftarının izlediği maça bizim takım kötü başladı. Maçın ilk 10 dakikasında sahada bocalayan gençler 3 korner atışını savuşturduktan sonra oyunda dengeyi kurdu. Maçın tam 20. Dakikasında sağ kanattan aktık. Hüseyin Afkan’ın ortasını Çorum defansından Salih Zafer elle kesip topu önüne düşürmesine hakem Sinan Özcan devam dedi ve penaltı güme gitti. Stat adeta inlerken itirazlar sonucu değiştirmedi. Hadi geçtik. Ya, 44. Dakikada Hüseyin Afkan’ı ceza alanı içinde bu defa Erkan Kaş indirdi, hakem bey yine devam dedi. Hakeme yönelik sitemkar tezahüratlar altında ilk yarı 0-0 bitti. 

(Maçın devre arasında ilimizde, hakemlik -gözlemcilik yapmış insanlara sorduk. Cevap elle kesmeye penaltı verilir, ancak Hüseyin Afkan’ın düşürülmesine penaltı değil cevabı aldık.) Geçtik… 2. yarı rüzgarı da arkasına alan Pembe-Yeşilliler atak üstüne atak yaptılar. Defanstan dönen bütün topları toplayan bizim gençler, Çorum hocası Tahsin Tam’ı çileden çıkardı. Çorumspor, 7-8 kişi defans yapmasıyla da ileriye çıkamadı. Maçın 50. Dakikasında ceza alanının sol köşesinde Cemal Kızılateş’in düşürülmesine yine devam diyen hakem maçı çığırından çıkardı. Maçta çıldıranlar çoğunluktaydı. Penaltı veremeyen, Çorumsporluların sert hareketlerine kart göstermemeye azmetmiş hakem, ISPARTA TARAFTARINI ÇILDIRTTI. 

Sürekli defans yapan futbolcusuna kızan Çorum hocası Tahsin Tam, saha kenarında çıldırdı. Zaman zaman kaleyi terkeden Furkan Bekleviç, Hakan Yılmaz hocayı çıldırttı. Dönelim maça. Maçta 65 ve 68. Dakikalarda 2 kritik pozisyonda Çorumspor kalecisi Bayram Olgun gole geçit vermedi. “Eyvah maç gidiyor” dediğimiz dakikalarda Hüseyin Afkan şov izledik. Maçın 78. Dakikasında sağ kanatta 4 defans oyuncusunu seri çalımlarla arkasında bırakan Afkan kaleye ortasına kimse vuramayınca güzelim pozisyon heba olup gitti. Topla adeta dans eden Afkan, taraftardan büyük alkış aldı. 81 ve 86. Dakikada 2 gollük pozisyonda Burhan Eşer topu filelere göndermeyince maç başladığı gibi 0-0 bitti ve 2 puana üzülen biz olduk. Üzüldük çünkü, maç berabere bitmemeliydi. 

Üzüldük çünkü, bizim gençler galip gelecek kadar iyi futbol oynadılar. Üzüldük çünkü, şampiyonluk kovalayan Çorumspora gol atamadık. Üzüldük çünkü, 2 puan kaybedecek kadar kötü futbol asla ve asla oynamadık. Evet. İlk devre, evdeki son maçımızdı bu. Galip gelip üst sıralara tırmanmamızı engellediler. Ancak Isparta 32 sporun çıkışını engelleyemeyecekler. 2. Devre alacağımız takviyelerle özellikle golcü sıkıntısını çözdüğümüzde çok daha farklı maçlar izleyeceğimizi herkes görecek. Geçtik… 

Hakan YILMAZ hocama sorumuz şu… Hakem konuşmamakta hala kararlı mısınız? Evdeki, DERBİ diyebileceğimiz kritik, Afyon maçında 2 puan, Çorum maçında kaçan 2 puan, 4 eder. O puanlar bizim olsa, ligde nerede olurduk acaba? (21+5 : 26 puan, play-off’a) ramak kalmıştı, be hocam. Sabredin, o da olacak. LİGİN BİTİMİNE DAHA 20 hafta daha var. Köprülerin altından daha çok sular akar. Yeni lider E.Eroksporu iyi izleyin. Galiba ipi bu sezon göğüsleyecek gibi. Öngörümüz bu.

Saygılarımızla…


Anahtar Kelimeler: FUTBOL OYNAYIP KAYBETMEK ÜZÜCÜ
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °