Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

İYİ Partili Akan ilk önergeyi verdi ama...

İYİ Partili Akan ilk önergeyi verdi ama...

ISPARTA 9.01.2018 08:03:00 0
İYİ Partili Akan ilk önergeyi verdi ama...
İYİ Parti’li İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Akan, meclis gündemine ilk önergesini verdi. Akan’ın önergesine CHP’li meclis üyeleri kabul oyu verirken, AK Partili İl genel meclis üyeleri ise ret oyu verdi. MHP grubunun çekimser kaldığı önerge oy çokluğu ile ret edildi.
İYİ Parti’li İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Akan Şarkikaraağaç’a bağlı Göksöğüt köyünün kanalizasyon ve içme suyu şebekesi ile ilgili iki ayrı önerge verdi. İYİ Parti’li Akan’ın önergesine CHP’li meclis üyeleri kabul oyu verirken, MHP grubu ise çekimser kaldı. Akan’ın önergeleri AK Partili meclis üyelerinin ret oyu vermesi nedeniyle gündeme alınmadı.  
Verdiği önergelerin ret edilmesini eleştiren Süleyman Akan “Önergemin neden kabul edilmediğini öğrenmek istiyorum. Acaba size göre köylerde kanalizasyona ihtiyaç yok mu? Yada grup kararı adlınızdan mı önergeyi ret ediyorsunuz?” diye sordu. Bu haber gülses gazetesinden alınmıştır.
İl genel Meclis Başkanı Ali Bolat önergelerin kabul edilip edilmemesinin meclisin takdirinde olduğunu söyleyerek “Kesinlikle öyle bir grup kararı yok. Verilen önergeleri kabul edip etmemek meclisin takdirindedir. Önergenize siz ve CHP’li arkadaşlar kabul oyu verirken MHP grubu çekimser kaldı ve AK Partili meclis üyeleri ret etti” derken MHP Grup sözcüsü Kerem Araz ise “Meclise verilen önergenin içeriği köydeki durumla ilgili bilgimiz olmadığı için çekimser kaldık” dedi. Bu haber gülses gazetesinden alınmıştır.
Daha sonra açıklama yapan İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Akan “geçen hafta Şarkikaraağaç Kaymakamımız ile iki genel meclis üyesi ile birlikte Göksöğüt köyümüzde idik. Köylülerin en büyük şikayeti kanalizasyon ve içme suyu oldu. Bu sorunun Göksçğüt açısından acil çözüm beklediğini onlarda biliyorlar” dedi. Bu haber gülses gazetesinden alınmıştır.
AK Parti Grup sözcüsü Nail Yaşar Akgül ise “6160 sayılı yasa ile kapatılan 29 tane belediyemiz var. Bu belediyelerin tamamının kanalizasyon ve içme suyu ile ilgili sorunları var. Bu sorunların çözümü ile ilgili bir program hazırlandı ve tüm köylerimizin kanalizasyon ve içme suyu şebekleri program çerçevesinde yenilenecek. Bu nedenle verilen önergeler ret edildi” diye konuştu.   Gülses Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °