Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

İYİ Parti Isparta Teşkilatına 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde; Kadın Üye Katılımı

İYİ Parti Isparta Teşkilatına 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde; Kadın Üye Katılımı

ISPARTA 9.03.2022 06:58:00 0
İYİ Parti Isparta Teşkilatına 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde; 
Kadın Üye 
Katılımı
İYİ Parti Isparta İl Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir etkinlik yapıldı. İYİ Partili kadınların katıldığı etkinlikte partiye katılan kadınlara da rozetleri törenle takıldı. İYİ Parti Isparta İl Kadın Politikaları Başkanı Berrin Dilmen; “Kadınlarımızdan partimize katılımlar devam edecek” dedi.
 
Dün İYİ Parti Isparta İl Başkanlığının bulunduğu 113. Cadde üzerindeki Parti binasında gerçekleştirilen törene İl Başkanı Hasan Büyükçam da katıldı.
DİLMEN; “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE, HAKSIZLIĞA UĞRAYAN, ÖLDÜRÜLEN KADINLARI ANMANIN MUTSUZLUĞU İÇERİSİNDEYİZ”
Söz konusu törende bir konuşma yapan İYİ Parti Isparta İl Kadın Politikaları Başkanı Berrin Dilmen; “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1900’lü yılların başlarında Avrupalı ülkelerden önce Türk kadının yükselmesi, toplumda daha çok yer edinmesi için başta seçme ve seçilme hakkı olmak üzere pek çok hak sahibi olan bir milletin kadınları olarak, 2022 Yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, haksızlığa uğrayan, öldürülen kadınları anarak, bir metin hazırlamanın mutsuzluğu içerisindeyiz. Ne yazık ki geçtiğimiz hafta içerisinde de Isparta’da karındaki 6 aylık bebeği ile birlikte öldürülen, Rabia Karabuğa’nın ve karnındaki masum bebeğinin üzüntüsünü tüm ülke olarak yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz.
 
Bizler Türkiye’de kadınların gazete haberlerindeki üzüncü haberlerin konusu olmasından yorulduk. Bizler sokakta yürürken kendi can güvenliğimizden, çocuklarımızın can güvenliğinden endişe etmekten yorulduk. 
Bizler Türkiye’nin değişiminin kadınlar sayesinde gerçekleşeceğine inananlar olarak Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’le birlikte Türk kadının sadece başarılarıyla, mutluluklarıyla manşetlere çıktığı bir Türkiye’yi inşa etme inancı ile Isparta ve Türkiye için çalışmaya, Türk kadınları olarak devam ediyoruz.
 
Bu süreçte Isparta’yı, Ispartalı Kadınları da bir kadın milletvekili ile Aylin Cesur ile mecliste temsil ettirmenin de gururunu yaşıyoruz. Bizler erkek egemen bir siyaset, erkek egemen iş yaşantısı, erkek egemen bir toplum anlayışını kabul etmiyor bunu da gerek yerel siyasette uyguladığımız politikalarla gerekse genel merkezimiz nezdinde uygulanan politikalarla göstermeye devam ediyoruz. Bu anlayışla eşitliğin toplumun tüm tabakalarına sirayet ettiği bir ülke oluşturmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İktidarı da bir an önce bu eşitliği sağlamak için eğitim ve yasal düzenlemeler başta olmak üzere gerekli adımları atmaya davet ediyoruz. Zira kendileri iktidardan gidene kadar akacak tek bir damla gözyaşına dahi tahammülümüz kalmadığını bilmelerini istiyoruz.
 
 Önümüzdeki yıl kadının toplumun her kesimine sirayet ettiği daha fazla kadının ülke yönetiminde söz sahibi olduğu, kadınların sadece mutlu haberlerle manşet olduğu ve artık yeni sözlerin söylenmeye başladığı bir Türkiye’de 8 Mart dünya kadınlar gününü lafta değil gerçekten kutlamak ümidiyle. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun” dedi.
PARTİYE KATILAN
KADINLARA ROZETLERİ TAKILDI
Törende İYİ Parti Isparta İl Kadın Politikaları Başkanı Berrin Dilmen’in konuşmasının ardından partiye yeni katılan kadın üyelere rozetleri İl Başkanı Hasan Büyükçam ve Kadın Kolları Başkanı Berrin Dilmen tarafından takıldı.



Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °