Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Sağlık Bakanlığı Bütçesine Eleştiri

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Sağlık Bakanlığı Bütçesine Eleştiri

ISPARTA 12.12.2021 07:17:00 0
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; 
Sağlık Bakanlığı
Bütçesine 
Eleştiri
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, devam eden bütçe görüşmelerinde, Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerine uzun süre konuşulacak bir konuşma yaptı.
 
Sağlık Bakanlığı’nın ve iktidarın sağlık politikalarını eleştiren Milletvekili Cesur, devletin sağlık alanında yerine getirmesi gereken evrensel standartların da ihmal edildiğini söyledi. “Yaptıklarınız kadar yapmadıklarınızdan da sorumlusunuz, sebep olduklarınızdan da sorumlusunuz sayın bakan” dedi.
 
Sağlığın herkes tarafından karşılanabilir olmadığını, sağlık hizmetlerine her vatandaşın ulaşamadığını, vatandaşlara yeterli ilgi alaka gösterilmediğini ve sağlık çalışanlarının insani çalışma şartlarında çalışamadıkları belirten Cesur, sebep olarak, bu standartları işler kılacak uzun vadeli bir devlet planlamasının, bir toplum sağlığı stratejisinin ve krizlere karşı bir hazırlığın olmayışını gösterdi. İktidarın bu yedi prensipte de başarısız olduğunu belirten Cesur, “Bir sonraki dönemin, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nı üstlenmeye aday ve hazır bir partinin, bir doktor milletvekili olarak söylüyorum, bu yedi alandaki sorunları çözecek bir bütçe ile milletimizin huzuruna çıkacağız.” dedi.
 
“Bizler Kırımlı Aziz Bey, Mekteb-i Tıbbiye-i Mülkiye-i Şahane geleneğinden gelen Refik Saydam’larla Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, devrimleri yapmış bir mesleğe sahip, Nusret Fişek’lerden toplum sağlığını öğrenmiş, pandemide en ön saflarda canı pahasına savaşmayı bilen bir meslek grubuyuz. Bu mesleği ne sizin ne de uluslararası sermayenin tahakkümü altında ezdirmeyeceğimize ant içiyorum.” sözleri ile konuşmasını sonlandıran Cesur, Meclis Genel Kurulu’nda defalarca sözü kesilerek büyük alkış topladı.
 
İYİ Parti yönetimindeki bir sağlık bakanlığının yapacaklarını anlatan Milletvekili Cesur, konuşması boyunca, pandemi yönetiminden, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarına ve atanma sorununa, şehir hastanelerinden oluşan rantın bütçeye getirdiği yükten, ar-ge ve üniversitelere yeteri kadar kaynak ayırılmamasına kadar pek çok konuda iktidarı eleştirdi. Milletvekili Cesur, adeta bir gölge kabine gibi, neler yapılması gerektiğini tek tek sıraladı.
 

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °