Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Ispartalılarla Kucaklaştı

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Ispartalılarla Kucaklaştı

ISPARTA 1.11.2021 10:38:00 0
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; 
Ispartalılarla 
Kucaklaştı
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, bu yıl da Isparta’da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenlerine katıldı. Cumhuriyet Bayramı töreninin ardından Ispartalı vatandaşların bayramını kutlayan Milletvekili Cesur, Isparta il Başkanı Hasan Büyükçam, Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız ve yönetimlerinden oluşan İYİ Parti heyeti ile birlikte sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.


İYİ Parti heyetinin ilk durağı İnşaat Mühendisleri Odası oldu. Milletvekili Cesur, daha sonra gençlerle ve kadınlarla bir araya geldi. 
Ziyaret programının devamında İYİ Parti heyeti Isparta Barosu’nu ziyaret etti. Milletvekili Aylin Cesur, yeniden Isparta Barosu Başkanı seçilen Av. Ünsal Çankaya’ya ve yeni yönetimine başarılar diledi. Yapılan görüşmede, Türkiye’deki hukuk sistemi ve Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkeye ve adalete getirdiği sıkıntıları ve bunun ekonomi ve diğer konulardaki mevcut problemlere etkisi üzerine istişarelerde bulunuldu.

Milletvekili Cesur’un bir sonraki durağı ise genç iş insanlarından oluşan Isparta Değişim ve Gelişim Platformu (IDGEP) oldu. Genç iş insanları ile yapılan toplantıda Isparta ekonomisi ve Isparta’daki sorunlar üzerine istişarelerde bulunuldu.

Milletvekili Cesur’un 29 Ekim programının son kısmında ise, akşam saatlerinde Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği Cumhuriyet Balosu yer aldı. Baloya katılan Milletvekili Cesur günün anlam ve önemine yakışan bir konuşma yaptı. 
 
Isparta Milletvekili Aylin Cesur, konuşmasında şunları söyledi: “Sayın Milletvekilim, Saygıdeğer İl Başkanları, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Isparta Şubesinin değerli başkanı Sayın Mevlüt Özil ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin değerli üyeleri, basınımızın değerli temsilcileri, değerli dostlar, Ispartalılar hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Bugün bayramımız var! Evet, Cumhuriyet’imiz 98. Yılında. Çok önemli çok mutlu olacağımız gerçekten önemli bir günü burada Burdur milletvekili, değerli arkadaşım, Sayın Mehmet Göker’in de az önce tarif ettiği şekilde, az önce verdiği haberlerle, inşallah biraz sonra çok güzel bir şekilde kutlayacağız.

Neyi kutluyoruz, bunu iyi idrak etmek lazım. Cumhuriyet nedir, cumhuriyet neden kutlanıyor, neden kutlanmaya değer bir gün iyi idrak etmek lazım ve yeni nesillere, gençlere, bunu iyi anlatmak lazım. Neden derseniz Cumhuriyet’in savunulmaya ya da anlatılmaya ihtiyacı mı var, evet maalesef, Türkiye’nin içine düşürüldüğü, az önce değerli konuşmacıların tarif ettiği o büyük cumhuriyetimiz bütün dünyada geri kalmış ülkelerin, onların hepsinin kendisine örnek aldığı bir mucizenin adı, bir büyük eser. Büyük Atatürk’ün kurduğu en büyük eseri, çağdaş, uygarlık yolunda Türk milletini yoksulluktan, sefaletten, karanlıktan, çaresizlikten, kaygıdan ve aslında adaletsizlikten kurtaran ve kendisini yönetme hakkı tanıyan ve egemenliği kayıtsız ve şartsız Türk milletine veren bir mucize cumhuriyet.

O yüzden sizlerden bir büyük alkış istiyorum Büyük Atatürk’e ve Cumhuriyet’e!
Çok önemli bir günü idrak ediyoruz. Nedir Cumhuriyet? Ben genel başkanı cesur bir kadın olan bir siyasi partinin bir kadın milletvekili olarak huzurunuzdayım. Ben Büyük Atatürk’e borçluyum bunu. Siz buradaki benim hemcinslerin, değerli arkadaşlarım, değerli kadınlarımız, değerli erkeklerimiz, kardeşlerimiz, abilerimiz neyimiz varsa bugün Cumhuriyet’e borçluyuz. Eğer doktor olmuşsak, eğer avukat olmuşsak, eğer elimiz çiftçi iken artık traktör ile yapıyorsak işimizi ve aslında eğer gittiğimiz okullarda okuyabiliyorsak, özgürce olamasa da bugünlerde, yine de düşüncülerimizi bütün dünyada herhangi bir yerde haykırabiliyorsak iş bu Cumhuriyet sayesinde. Ama Cumhuriyeti yarınlara Türk ulusunu büyük Türkiye hedefine ulaştırma, çağdaş uygarlığa ulaştırma yönündeki başarısının yanında çok büyük bir başarısı var. Bir kadın milletvekili olarak bunu sizlere bugün paylaşmazsam başka bir yerde paylaşmama gerek yok. Evet, kadını toplum içine sokması ve kadını hem erkeklerle eşit Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yapması Cumhuriyet’in aslında en büyük ayırt edici özelliğidir. Ben de işte, büyük Atatürk ve Cumhuriyet’imizi kuran, emek veren, o günden bugüne gelmesini sağlayan; bugüne derken son dönemlerini kastetmiyorum, biliyorsunuz ama bugüne gelirken taş üstüne taş koyan kim varsa başta büyük Atatürk olmak üzere ihtiramla, saygıyla önlerinde eğiliyorum. Kendilerine şükranlarını milletimin sizlerle paylaşıyorum. Allah onlardan razı olsun.

Sahip çıkmak lazım Cumhuriyet’e! Eğer ben iki öğretmen dar gelirli bir ailenin çocuğu olarak eğer okuduğum okulları okuyabilmişsen, o okulları bitirdikten sonra Cumhurbaşkanı başdanışmanlığı, doktorluğu ve başdanışmanlığı görevine gelebilmişsem ve daha sonra Isparta halkımız, sizlerin, teveccühü ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sizleri temsil ediyorsam, bu Cumhuriyet sayesinde ve köyden çıkan bir çocuğu alıp, fırsat eşitliği ile, Cumhuriyetin sağladığı fırsat eşitliği ile, Çankaya’da o en yüksek makama ulaştırabilmişse, bunu Cumhuriyet’e borçluyuz.

Cumhuriyet’e her şeyi borçluyuz. Cumhuriyet nedir, daha iyi adalettir, daha iyi bilimdir; Cumhuriyet nedir, daha iyi okuldur; Cumhuriyet nedir, daha iyi ne varsa odur. Cumhuriyet daha iyi yaşam koşullarıdır, Cumhuriyet uygar dünyada başını öne eğmemektir, dimdik ulusların karşısına çıkmaktır. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin rengi fark etmeden, cinsiyeti fark etmeden; kadınıyla erkeğiyle; Türk’üyle Kürt’üyle Çerkez’iyle; çoluğuyla çocuğuyla; yaşlısıyla genciyle burada yaşayan her köşesindeki her kişisi olarak eşit Türk vatandaşları olarak yarınlara kaygıdan kurtulmak istiyorsak, eğer yarınlara birilerinin ahbabı, eş dostuyla değil de, tamamen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla, liyakat sahibi bir yerlere, o yarışın içerisinde büyük dünyanın o büyük yarınları daha iyi yapma yarışı içerisinde yer almak istiyorsak bundan sonra yapmamız gereken birinci vazifemiz, büyük Atatürk’e sahip çıkmak, büyük Atatürk’e bağlı kalmak, sadakatle bağlı kalmak. Ama bunu yaparken önce kendimize güveneceğiz, daha sonra bu ülkede vatanperver Türk evlatları olduğuna güveneceğiz tıpkı sayın Mevlüt Özil’in olduğu gibi. Sayın başkan 914 gün olmuş göreve geleli, 29 Nisan 2019’da göreve geldi, 914 gündür sizlerle beraber ve Isparta’daki sivil toplum örgütlerinin, demokrasiye inanan değerli dostlarıyla beraber yarınlar için çalışıyorlar. Bugün kendilerine ve bugünkü bu akşamda emeği geçen biraz sonra çok değerli burada gösteriler de olacak o kardeşlerim de dahil herkesi çok tebrik ediyorum, kendilerine de şükranlarımı sunuyorum. Başkana bir büyük alkış rica ediyorum sizden.

Bizler eğer değerlerimize sahip çıkmazsak, eğer sivil toplum örgütlerimize sahip çıkmazsak, eğer üniversitelerimiz özgür olmazsa, eğer adalet işlemezse bu ülkede yargımız elleri kelepçelenmiş olmaktan kurtulamazsa yarınlara güvenli bakamayız. Çünkü demokrasiden söz edemeyiz. Çünkü demokrasinin olmadığı yerde hiçbir şey olmuyor, demokrasiye sahip çıkmamız lazım. Kalkınmada, yarınlara Türkiye’nin birlik beraberliği de, birlik bütünlüğü de, tüm milli değerlerimiz de demokrasiye sahip çıkmakla olacak. Çünkü demokrasinin olmadığı yerde kalkınma da olmuyor ve yoksulluk ve fukaralık… biraz önce okunan Halim Yağcıoğlu’nun şiirindeki gibi, maalesef yoksulluğa ve sefalete tekrar teslim edilmiş milyonlar haline geliyor. Çok üzülüyorum, en çok üzüldüğüm şeylerden biri bu ülkenin gençlerinin başka ülkelere gitmek için hevesleniyor olması. Bunları değiştirmek bizim elimizde. Nasıl mı yapacağız, işte burada bugün birlikte olarak yapıyoruz zaten. Nasıl mı yapacağız, yarınlara kesinlikle kendimize güvenerek bakacağız ve birbirimize güveneceğiz ve büyük Atatürk’e sadakatle bağlı kalacağız ve Cumhuriyet’imizi yarınlara ilelebet çok daha iyi olması için çalışarak, hep beraberce taşımak için gayret göstereceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum, yine büyük Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının ve bugüne kadar emek veren herkesin önünde ihtiramla eğilerek sizlere iyi eğlenceler diliyorum. Bugün eğlenelim, yarın çalışmaya başlayalım. Uyuyalım ama Sayın Cumhurbaşkanı’mız Süleyman Demirel’in sözüdür “Rahat uyuyalım ama uyuyakalmayalım”. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum, iyi eğlenceler diliyorum.”

Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °