Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’dan Kadın Hakları Günü’nde; Önemli Mesajlar

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’dan Kadın Hakları Günü’nde; Önemli Mesajlar

ISPARTA 8.12.2021 14:43:00 0
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’dan Kadın Hakları Günü’nde; 
Önemli 
Mesajlar
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, konuşmacı olarak davet edildiği, Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen 5 Aralık Kadın Hakları Günü için “Kadının Siyasetteki Yeri” konulu panelinde önemli mesajlar verdi.
 
Yüksek katılımın olduğu etkinlikte, İzmir ve Çiğli halkı Milletvekili Aylin Cesur’un konuşmasına yoğun ilgi gösterirken, konuşma sık sık alkışlarla kesildi.
Cumhuriyet’in kadın ve erkeğin eşit vatandaşlığı üzerine kurulduğunu ve Türkiye’de kadın haklarının kazanım süreçlerini anlatan Milletvekili Cesur, kalkınmanın ve çağdaşlaşmanın temelinde kadının hayatın her alanına ayrımcılığa uğramadan eşit bir şekilde katılabilmesi olduğunu vurguladı.
 
Günümüzde kadınların hala eğitimden, iş hayatına; sosyal hayattan siyasete kadar pek çok alanda ayrımcılığa ve şiddete maruz kaldığını, bu sorunun son 20 yılda hala çözülemediğini belirten Milletvekili Cesur, kadının siyasette daha fazla yer almasıyla bu sorunların aşılabileceğini söyledi.
 
İktidarın mevcut siyasi tercihlerinin, kadını güçlendirmeye yönelik olmadığını, var olan sorunları çözme iradesi göstermediğinin en büyük işaretinin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması olduğunu söyleyen Cesur, “Genel Başkanı cesur bir kadın olan bir partinin kadın milletvekili olarak diyorum ki: iktidarın kadına kader diye sunduğu yaşam koşullarını değiştireceğiz ve bunu kadınlarımızla birlikte yapacağız. Bugün kadınlarımızın üzerine çökmüş gibi gözüken kara bulutları da dağıtmış olacağız.” dedi.

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °