Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’dan; İktidarın Temmuz Karnesi

İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’dan; İktidarın Temmuz Karnesi

ISPARTA 10.07.2021 06:18:00 0
İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’dan; 
İktidarın 
Temmuz 
Karnesi
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada iktidarın Temmuz karnesini açıkladı.
 
Milletvekili Cesur konuşmasında; “Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. Bugüne kadar yargı bağımsızlığı, yargı tarafsızlığı sağlayacağız, hak ve özgürlükleri koruyacağız diye 4 yargı paketi ile milletin huzuruna geldiniz. İlk 3’ünde sonuç belli. İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuz çıkılmasından, ortaya saçılan iddialara harekete geçilmemesine bakınca, üzülerek söylüyorum; yargımız siyasetin güdümünde görünüyor.
 
Anketlerde de yargıya %70’in üzerinde güvenmiyorum cevabı geliyor. Komisyon görüşmelerinde, idarenin kesin cevap vermediği durumlarda bekleme süresini dört aydan iki aya düşürülmesini teklif etmiştik, reddettiniz. Teklifimiz, adaletin gecikmemesi için önemli idi. Her fırsatta ülkeyi 4-4’lük yönettiğinizi söylüyorsunuz, hukuk olmadan, bakalım nasılmış bu 4x4’lük yönetim? Bundan önceki 4 yılda, vergide 4 yapılandırma yaptınız, vergi affı ile bazıları için vergisizlik yarattınız; vergisini düzenli ödeyene ise 4’lü kazıktı bu ve devletin vergi toplama kabiliyetini kaybettiniz. 27. dönemde 4 farklı merkez bankası başkanı ile çalıştınız. Piyasalar da dayanamadı.
 
Dolar kuru 4 yılda 4 TL’den fazla arttı. Faiz sebep, enflasyon sonuç dediniz, faiz lobileri ile en iyi biz mücadele ediyoruz dediniz, ama son 4 aydır %19’la dünyanın en yüksek faiz oranı bizde. Bugün her 4 gencimizden 1’i işsiz ve iş arayan 4 kişiden 1’i de üniversite mezunu. Bir maaş yetmeyince fazladan 4 maaş alan bürokratların maaşları, “Dolar 3 TL’nin altına düşmezse yüzüme tükürün” diyen bir beyefendinin 4 maaş alması, olan bitenin yanında uvertür. Dipnot vereyim, düşmedi. İlahiyatçı Nihat Hatiboğlu, rektörü olduğu üniversitede 4 fakültenin de dekanı. Boğaziçi’nin Kayyum Rektörü Melih Bulu göreve geldiği ilk 4 ayda açık hava cezaevine çevirdi güzelim Boğaziçi Üniversitesi’ni. 40 yaşında Konya Selçuk Üniversitesine rektör atanan Prof. Dr. Metin Aksoy, gelir gelmez 40 yılı aşkın süre önce üniversiteyi kuran Demirel’in adını üniversiteden sildi. 2021’in 4. ayına kalmadan 40 gazeteci saldırıya uğradı.
 
Yeni yıla kırık buruk girdi vatandaş ve 4 ay içinde doğal gaza 4 zam yapıldı. Bu son olur diye umdu vatandaş. Bir baktık, her ay doğalgaza zam yapıyorsunuz. Son iki buçuk yılda konut fiyatları %44 arttı. Ev almak nicesine hayal oldu. Ramazan Bayramı’ndan önce, enflasyon yüzünden memura, emekliye, %4 enflasyon farkı zammı yapıldı diye konuşurken, zamlarla, enflasyonla 4 haftaya kalmadan buhar oldu. Kurban Bayramı öncesinde yapılan 4 zam da, Temmuz maaşları verilmeden maaşları eritti, adeta kül etti! 4 günde arka arkaya Elektriğe, doğalgaza, LPG’ye, kiralara zam geldi! Emeklinin alım gücü, 2002’den beri altın karşısında 4’te 1’e indi. Ama bayram ikramiyesine, enflasyonun 4’te 1’i zam yapıldı.
 
Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinden oluşan 4 meslek grubuna “Müjde” denerek, 3600 ek gösterge sözü verildi, hala tutulmadı, ama unutulmadı da. EBA’ya erişemeyen 4 milyon çocuğumuz vardı, yine ne tesadüf ki, her 4 öğrencimizden 1’i EBA’ya erişim sorunu yaşadı. TÜİK’e göre kadınlarımızın yüzde 40’ı yani her 10 kadından 4’ü şiddete uğruyor. 2008’de 80 kadın cinayete kurban giderken, bu 4 kat arttı ve senede 400’lere dayandı. Son 4 yılda 404 bin vatandaşımız ülkeden ayrılıp başka bir ülkeye göç etti. Tüm uyarılarımıza rağmen Kontrolsüz Normalleşme kararını verdiğiniz 1 Mart’tan itibaren, vakalar 4 haftada 4 kat arttı. Takip eden 14 günde de ölümler, 4 kat arttı. Binlerce can yitirdik. Unutmuyoruz! 100 milyon doz Çin aşısı gelecek dediniz. 4’te 1’i ancak geldi. Geri kalana ne oldu? Hala cevap bekliyoruz. Ve; 4 vakte kadar seçimle gideceğinizi anladınız. Milletin cebinden kuruş çıkmayacak dediğiniz, ama milyarlarca lira hazineden para ödediğimiz Şehir Hastaneleri’nde İngiliz Mahkemelerini yetkili kıldınız.
 
Maliyeti 1 para iken, yandaş müteahhitlerinize 4 kat paraya yaptırdınız. Ve; 4 yıl dahi işletemeden, Danimarkalılara sattınız. Yani kapitülasyonları geri getirdiniz. Milletin hazinesine, geleceğine çöktünüz. Kendi içinizden ayrılan bir arkadaşınız çıktı; 4 önemli yapının, yargının, üniversitelerin, bürokrasinin ve medyanın AK Parti’nin arka bahçesi yapıldığını söyledi. Böylece 4 önemli değer, hukukun üstünlüğü, ortak akıl ve bilim, iyi yönetim ve basın özgürlüğü rafa kaldırıldı. İşte, bu sizin hikayeniz. Böyle saf ve böyle temiz. Ama vatandaşın 4 ay daha dayanacak hali yok, isteseniz de siz.
 
Çözüm mü o da dörtlü tabi, hiç merak etmeyiniz; Tüm medeni ülkelerdeki gibi 4 unsurda gizli. Demokrasi, İnsan Hakları; Hukuk Devleti ve basını-insanı hür olmada gizli. Milletse artık sizden sadece 1 tek şey istiyor; sandık. Biz de tek şey istiyoruz. 4 yapraklı bir yonca kadar sade isteğimiz. Anlamı biliyorsunuz; şans, inanç, umut ve aşk’tır yoncanın 4 yaprağının. Biz inanıyoruz ki; şansımız yaver gidecek, umutlu ve sevgi dolu insanlar ülkesi olacak yeniden güzel ülkemiz ve İYİ’leşeceğiz.”

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °