Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Bitti Dedikleri Okullar Meğer Bitmemiş!...

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Bitti Dedikleri Okullar Meğer Bitmemiş!...

ISPARTA 16.09.2021 20:45:00 0
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; 
Bitti Dedikleri
Okullar Meğer 
Bitmemiş!...
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde yaşanan sorunlarını bir bir gündeme taşıyor. Milletvekili Cesur, Şarkikaraağaç ziyareti esnasında 2018’de temeli atılmış ancak sadece temeli atılmış ve 3 yıldır atıl bekleyen bir okul inşaatının önünde önemli açıklamalarda bulundu.
 
“Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şarkikaraarağaç’ta bir imam hatip lisesi yapmak üzere daha önce ihaleye çıkılan projenin inşaatına, 23 Kasım 2018’de başlanıyor.
 
İş süresi 480 gün olarak belirlenen projenin üzerinden 1021 gün geçmesine rağmen inşaatın sadece temeli ve demirlerin üzerinden yükselen betonu bitirilmiş vaziyette. Yerel basına ise “inşaat bitti” denilerek verilen reklamlar var. Şarkikaraağaç halkı Çiçekpınar’a gelip göremeyecek mi inşaatın aslında bitmediğini?” “Eğer okul buraya gerekliyse, bunun için bütçe ayrılmışsa ve proje için ihaleye çıkılmışsa, bu bütçe nereye harcanmış, soruyorum.
 
Eğer harcanmamışsa, bu inşaat neden yarım kalmış? Firma mı tamamlamamış, devlet parasını mı vermemiş, paralar verilmiş de firma bu paraları başka bir yere mi harcamış? Bunların hepsini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Şarkikaraağaçlılar ve tüm vatandaşlarımız adına Milli Eğitim Bakanı’na elbette soracağız. Devletin malı deniz değildir.
 
Devletin malı, milletin malıdır. Ve milletin malının kuruş kuruş hesabını sormak da bizim görevimizdir.” “Tekrar soruyoruz. 480 günde bitmesi gereken bu inşaatın paraları nerededir? Neden bu inşaat bitirilmemiştir? Bütün cevapları sayın bakandan derhal bekliyoruz.”
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °