Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; 23 Nisan’ın 102. Yılında Büyük Atatürk’e Şükranla

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; 23 Nisan’ın 102. Yılında Büyük Atatürk’e Şükranla

ISPARTA 23.04.2022 07:03:00 0
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; 
23 Nisan’ın 102. 
Yılında Büyük 
Atatürk’e Şükranla
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Milletvekili Cesur mesajında; ​“Türkiye Büyük Millet Meclisi, 102 yıl önce bugün, Büyük Atatürk tarafından açılarak, bu gün çocuklara armağan edildi. Bugün bu büyük günün yıldönümünü aynı heyecan ve mutlulukla milletçe kutluyoruz.
23 Nisan’ın Büyük Atatürk tarafından Türk Milleti'nin, yarınlarının teminatı çocuklara armağan edilişinin anlamı çok büyüktür ve dünyada örneği de yoktur. Türk çocukları da her yıl bu bayramı tüm dünya çocukları ile paylaşmakta ve tüm dünyaya sevgi, barış, iyilik mesajı vermektedir.
 
Bugün 23 Nisan 2022. Türkiye Cumhuriyeti’mizin demokratik rejiminin teminatı, beraberce barış içinde yaşamamızı mümkün kılan TBMM’mizin kuruluşunun 102. yıldönümü. Ulusal Egemenliğin, 2. Asrını tamamlamaya yol aldığı, kök salmasını tamamlayıp bir çınar gibi büyümeye devam edeceği yıl. Çocuklarımız için, milletimiz için, Cumhuriyet’imiz için çok büyük bir gün.
23 Nisan, Ulusal Egemenlik Bayramı’dır. Ulusal Egemenlik, yani Milli Hakimiyet, bizim devletimizin temelidir, Cumhuriyet’imizin temelidir. Temsil demektir, her vatandaşın ülkenin yönetiminde ve geleceğinin tayininde söz hakkının olması demektir. Bu topraklarda yaşayan insanların tebaa olmaktan çıkıp, eşit ve hür vatandaşlar olmaya yükseltilmesidir.
Tek bir kişinin kararına ve iradesine mahkûm olmamak demektir. Yeri geldiğinde, yöneticiler ülkeyi artık iyiye değil, kötüye götürdüğünde onları değiştirebilmesi demektir. Ve en önemlisi, ülkeyi yönetenler değişirken, bunun kanla kavgayla değil, barışla, uzlaşıyla, toplumsal huzur gözetilerek, sükûnet ve saygıyla yapılması demektir.
 
Milletin iradesine ve kararına saygı duyulması demektir.
Bu günün anlamının daha iyi anlaşılması için TBMM’nin kurulduğu şartları da unutmamak lazımdır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulsun diye verilen gayret, çocuklarımız, geleceğimiz, yeni nesiller içindir! Onlar esir yaşamasınlar, aşağı görülmesinler, mutlu olsunlar ve refah içinde yaşasınlar diyedir. Ana babalarının, dedelerinin, ninelerinin gösterdiği fedakarlıkları göstermek zorunda kalmasınlar diyedir.
Bu yüzden, 23 Nisan aynı zamanda Çocuk Bayramı’dır.
Çocuk, sadece bir ailenin parçası değildir; çocuk, bütün milletin en değerli varlığıdır. Çocuklarına sahip çıkan, onları yetiştiren ve koruyan milletin geleceği teminat altındadır. 23 Nisan’ın çocuklara  armağan edilmesi ve Çocuk Bayramı yapılması milletimizin bu nedenle gururudur.
 
Geleceğimizin parıltısı olan çocuklarımıza armağan edilmiş en kıymetli varlığımız Cumhuriyet’imizin ve “milli egemenlik” emanetimizin, her koşulda milletimiz tarafından korunacağından kimse şüphe duymamalıdır.
Çocuklar, milletimizin ebediyete kadar var olmasının teminatıdır.
Çocuklarımızı seviyoruz. Bütün dünya çocuklarını seviyoruz. TBMM’nin kuruluşunun 102. Yılına girerken, milletçe Atatürk’ün izindeyiz.
Ben de bu gün, tüm sıkıntılarımızın geçeceği, çocuklarımız için eksiksiz, kaygısız ve kayıpsız yaşanacak bir 23 Nisan diliyorum.
27. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün işbaşındadır. Demokratik sistemin yani Meclis’in demokratik işleyişinde mevcut yeni sistemden kaynaklı sıkıntıları olsa da geçicidir ve yine millet iradesiyle sıkıntılarımızı çözeceğiz. Kimse ümitsizliğe düşmesin.
 
Milli egemenliğin devreye girmesiyle, yani işler yolunda gitmediğinde milletin sandıkta yöneticilerini değiştirmesi ile sıkıntılar çözüm bulacaktır. Ülkemiz  büyümeye, kalkınmaya, zenginleşmeye, güçlenmeye devam edecek, daha iyi yönetime, daha iyi eğitime, daha iyi sağlığa yeniden kavuşacaktır. Yeter ki demokrasiden ve geleceğe güvenmekten vazgeçmeyelim.
Büyük Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu çok önemli günde, TBMM’mizin  102. Yılını kutluyorum.
Milletçe Cumhuriyetimize ve Büyük Atatürk’e sadakatle bağlıyız. Bu bağlılık, nesilden nesile emin ellerde aktarılacak ve bu destan, ilelebet devam edecektir.
Başta Büyük Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kurulduğu günkü Meclis’teki tüm kahramanların, o günden bugüne bu güzel vatan için ömrünü vakfeden ve hayatta olmayan her ferdinin, tüm şehitlerimizin, gazilerimizin ruhu şad olsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 102. Yılı kutlu olsun. Büyük Atatürk’e minnetle, şükranla ve bağlılıkla…”

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °