Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

İYİ Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Çağrı Yıldız: Ekonomimiz Şaha Kalkacak dediler, Zamları Şaha Kaldırdılar

İYİ Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Çağrı Yıldız: Ekonomimiz Şaha Kalkacak dediler, Zamları Şaha Kaldırdılar

ISPARTA 2.07.2021 18:31:00 0
İYİ Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Çağrı Yıldız: 
Ekonomimiz Şaha 
Kalkacak dediler, Zamları 
Şaha Kaldırdılar
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Çağrı Yıldız, iktidarın vatandaşın aklıyla alay ettiğini ve ekonomik zorluklarla boğuşmasına neden olduğunu belirterek; “Temmuzda ekonomimiz şaha kalkacak iken. vatandaş temmuz zamları ile uçuşa geçti” dedi.
 
İktidarı, uyguladığı ekonomik politikalar ve son günlerde üst üste yapılan zamlar nedeniyle sert bir dille eleştiren İYİ Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Çağrı Yıldız, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Yaklaşık bir ay önce Afyon'un bir beldesinde bir bakan Türkiye ekonomisi Temmuz 2021’de şahlanacak, Türkiye'yi Avrupası ve ABD’si kıskanacak demişti.  Lakin tam bir ay sonra ekonomi değil enflasyon ve zamlar şahlanışa geçmiştir. Son elektrik zammı %15,yılbaşından beri % 22 zam yapılmıştır. Yine doğalgaza, yılbaşından beri her ay fiyat tarifelerine yansıyacak şekilde %1 zamların yanından 01.07.2021 tarihinde bu yetmiyormuş gibi %12 zam tuzu biberi olmuştur. Hal böyle olunca ekonomik sıkıntılar ve Pandemi surecide üstüne eklenince vatandaş bu zamlardan belini doğrultamaz hale gelmiştir. Şimdiden emeklilerin müjde ile beklediği zamlar alınmadan erimiştir.
 
Ülkemizin ana ekonomik geliri olan tarım sektöründe yapılan zamlarda çiftçilerimize yaşam hakkı tanımaz hale gelmiştir. Altı ayda gübreye yapılan zam %41 tam bir yılda yapılan zam oranı yaklaşık %81 bulmuştur. Bilindiği üzere Ülkemizde  “Kalkınmanın temeli tarımdır" Ülkemizin her bölgesinde başta Isparta'mız olmak üzere Tarımın stratejik bir sektör arz etmektedir. Bu nedenle alın teriyle toprağa değer katan çiftçilerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun için girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve de desteklemelerin doğru ve yerinde yapılması önem arz etmektedir.  İktidardan ve Ak Parti Isparta milletvekillerinden başta Isparta'mızın çiftçilerine sahip çıkmalarını ve hayatta kalabilmek için tek başlarına verdikleri bu çetin mücadelede yanlarında olmalarını dileriz.
 
 Bu zamlar ekonomiyi artık üretemez hale getirmiştir. Enerjiye yapılan TÜİKİN belirlediği yıllık enflasyon olan %16 dan daha fazla olarak yapılan %22'lik bu zamlar sinsile şeklinde eşyanın tabiatına uygun olarak A dan Z ye kadar her şeye zam demektir. Dünyanın hiç bir yerinde bu şekilde zamların olması mümkün değildir. Artık Türkiye hiper enflasyon ile karşı karşıyadır. Bu zamlar artık vatandaşı ezdirmektedir!! Türkiye hiç bu kadar fakir olduğu bir dönem olmamıştı. Her ne kadar yandaş medya ve Devletin resmi kurumu tarafından saklanmaya çalışılsa da gerçekler gündüz gibi ortadadır.
 
Olması gereken yapılan bu zamlara karşı aynı oranda hatta huzurlu ve mutlu yaşamak için emeklilere ve çalışanlara daha yüksek zam yapılmasını bekliyoruz. Son 6 ayda İcra dairelerinde var olan icra takip dosyalarına 3,5 milyon yeni icra takip dosyası eklenmiştir. Vatandaş artık cebindeki kredi kartının ve ihtiyaç kredisini ödeyemedi den dolayı krediler bankalara geri dönmesine engel olmuştur. Buda Türk bankacılık sistemini çıkmaz hale getirmiştir. Şuanda Türk bankacılık sisteminde dönmeyen krediler miktarı milli gelirin nerdeyse yarası olan 580 milyar TL ye kadar çıkmıştır. Takdir edileceği üzere Türk Finans sistemi dönülmez akşamın ufkuna doğru hızlı bir şekilde sürüklenmektedir. Üretemeyen, İhracat yapamayan ekonomi ancak ve ancak dışarıdan alınacak yüksek faizli meblağlar ile ekonomimiz ayakta kalabilir? En son IMF Türkiye ye kredi limiti dikkat alınarak 6.5 milyar dolar para verebileceğini belirtmiştir. Fakat bu parayı alabilmek için Türk ekonomik sisteminin ve hukukunun adil ve  şeffaf olması gerekir. Buda mümkün değildir. Aksi halde şeffaflık söz konusu olursa hükümetin Türkiye'ye endekslediği 5-6 müteahhit verilen projelerin şeffaf olmadığı tespit edilecektir. Bu nedenle artık hükümetin Türkiye'ye endekslediği 5-6 müteahhitten  pandemi süreciden zerrece istemediği feragatti  isteme zamanı gelmedi mi?  Hükümetin 5-6 müteahhit gösterdiği sevgi ve saygıyı kendilerini iktidara  taşıyan vatandaşımıza ve eli öpülesi çiftçilerimize  göstermesini dileriz” dedi.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °