Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam; Isparta Sadece Kaymakkapı Meydanından İbaret Değil!

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam; Isparta Sadece Kaymakkapı Meydanından İbaret Değil!

ISPARTA 5.02.2022 09:56:00 0
İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam; 
Isparta Sadece
Kaymakkapı
Meydanından 
İbaret Değil!
İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, şehre yağan kar nedeniyle şehrin adeta felç olduğunu ve mahallelerde karla mücadelenin yetersiz olduğunu belirterek; “Isparta sadece valilik önü, valilik konağı ve belediye binası önünden oluşmuyor” dedi.
 
Başkan Büyükçam, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Çok değerli Isparta'da yaşayan vatandaşlarımız ve değerli basın mensubu arkadaşlarım. İki gündür memleketimizde yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle hepimizin yaşadığı mağduriyetin sorumlularına seslenmek istiyoruz. Kar yağışının bereketini biliyoruz. Kar yağışını veren Allah'a da şükrediyoruz. Fakat yaşanan mağduriyetin sorumlularını da biliyoruz. Yaklaşık 1 aydır ara ara yağan kar yaşında bile yeteri kadar önlem alamayan, 5 cm yağan karda bile cadde ve sokakları geç saatlere kadar kullanıma açmayı başaramayan belediyenin durumunu zaten biliyoruz. Bu belediyenin 30 cm’lik bir kar yağışında da yetmeyeceğini ise tüm Isparta zaten tahmin edebiliyordu, nitekim de şaşırtmadılar.
 
Fakat bu 2 gün bize başka eksiklikleri ve Allah daha beterinden korusun diye dua ettiğimiz başka gerçekleri de gösterdi. Yollarda ağaçlarımız devrildi ve hala ara sokakların çoğunda kaldırılamadı. Bu yüzden vatandaşlarımız evinden çıkamaz, araçlarını kıpırdatamaz haldeler.  Yetkililerin kar temizleme konusundaki yetersizliklerinden dolayı 4-5 saat şehirlerarası seyahat yapan otobüs ve araçlar memleketimize giriş yapamadı. Belediye Halk otobüsleri ana yollar dahil olmak üzere faaliyet gösteremedi. Öğrenci kardeşlerimizin ve vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti hepimiz yaşadık, evinden çıkmayanlar da sosyal medyadan gördüler. Özetle 30 cm’lik bir kar yağışında dahi şehir felç olmuşken Allah korusun daha büyük bir durumda yaşanacakları düşünmek bile istemiyoruz.
 
 Önemli bir diğer konu da hala bazı ilçelerimizde, mahallelerimizde ve köylerimizde devam etmekte olan enerji kesintileri mevzusudur. Dünden beri vatandaşlarımız yaşanan elektrik kesintisi yüzünden kombilerini çalıştıramamış adeta soğuğa ve karanlığa terkedilmişlerdir. Elektrik tellerinde kopmalar meydana gelmiş ve hala ara sokaklarda yere değen elektrik telleri vatandaşlarımız için tehlike oluşturmaktadır, köylerimizde ise bu durum çok daha vahim vaziyettedir. Şehrin elektrik altyapısını sağlayan bu firma uzun süredir Isparta'da faaliyet göstermektedir. Daha tehlikeli bir afet durumu için tedbirleri bu kadar mıdır? Vatandaş afetlerde ölüme mi terkedilecektir? Bunun sorumlusu veya sorumluları kimlerdir? Bu firmanın bu zamana kadar il ve ilçe mahallelerinde ki tüm enerji tellerini yerin altına alması gerekmiyor muydu? Ya da bundan sonra bu olaylardan ders alınacak ve derhal bu konuyla ilgili hızla bir çalışma yapılacak mıdır? Vatandaşı sadece paradan ibaret gören bu zihniyetin somut bir adım atacağını zannetmiyoruz ama yine de bir an önce olası bir afet durumuna hazırlıklı olacak şekilde eksiklikleri gidermelerini şiddetle öneriyoruz.
 
İki gün ödeme geciktirilmesi yapıldığında enerjiyi kesme ihbarnamesi gönderen,  sayaç kapatıp açarak yeni bir gelir metodu geliştiren bu firma ve yetkilileri vatandaşa iki gündür enerji vermemiştir ve hatta bazı köylerimize 10 gün elektrik verilemeyeceği duyumlarımız arasındadır.  Enerji kesintileri ve düzenli akım sağlamamasından, elektrik kesilip verilmesinin defalarca olması sebebiyle de birçok vatandaşın ve esnafın elektrikle çalışan eşyalarında ciddi arızalar oluşturmuşlardır. Fakat bu konudan da mağdur olan vatandaşlarımıza herhangi bir şey yapmayacaklarını da çok iyi bilmekteyiz.
 
Özetle şunları ifade etmek istiyorum. Isparta sadece valilik önü, valilik konağı ve belediye binası önünden oluşmuyor.  Yine bu kadar mağdur cadde ve sokak varken belediyenin park ve bahçelerinden de oluşmuyor. Gerek belediyenin bu kar temizleme olayındaki yetersizliği, gerek il özel idareye bağlı köylerimizde yaşanan mağduriyet ve bilhassa enerji konusunda ki bu duyarsız ve ilgisiz davranışı vatandaşlarımız hak etmiyor. Enerji kesintilerinde ki öngörüsüzlüğün en büyük kanıtı binlerce vatandaşımız tarafından arıza için aranan 186 hattının otomatik cevaplama sisteminin enerji verilme saatinin sürekli değişmesidir. Arıza giderilme saatinin, sistemde sürekli ertelenmesi ne kadar öngörüsüz ve umursamaz olduklarının göstergesidir. Bu mağduriyetin sorumlularını en kısa süre de istifaya davet ediyoruz! Allah şehrimizi beterinden korusun diyoruz ama yapılan hataları sineye çekmiyoruz” dedi.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °