Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam’dan Toplu Ulaşım Zammına Tepki; Bu Zam Isparta’da Okuyan Öğrencilerimize Reva mıdır?

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam’dan Toplu Ulaşım Zammına Tepki; Bu Zam Isparta’da Okuyan Öğrencilerimize Reva mıdır?

ISPARTA 25.01.2022 19:49:00 0
İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam’dan Toplu Ulaşım Zammına Tepki; 
Bu Zam Isparta’da 
Okuyan Öğrencilerimize
Reva mıdır?
İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, Isparta’da geçtiğimiz gün yürürlüğe konulan Toplu Ulaşım Zamlarına tepki göstererek; “Zaten ekonomik sıkıntı içinde olan öğrencilerimiz bu zamlarla daha da büyük sıkıntıya girmektedir. Isparta Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereği olarak aradaki farkı süpvanse etmelidir” dedi.
 
BÜYÜKÇAM; “BU ZAMLAR ISPARTA
İÇİN KÖTÜ BİR REKLAM OLDU”
Konu ile ilgili olarak önceki gün üniversite öğrencileri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde ilimizde toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığına şahit olduk. Şimdi bu artışla ‘Isparta Öğrenciyi Soyuyor’ başlığı altında twitterda TT oldu. Isparta’mızın bu durum kötü reklamına neden oldu.
“BU ZAMLAR ISPARTA’DA OKUYAN
ÖĞRENCİLERİMİZE REVA MIDIR”
850 TL burs alan öğrenci 200 TL ulaşım bedeli ödeyecekler. 3,75’in de yüksek olduğu gerçektir. Küçük bir hesap bile yapsak, öğrenci aldığı bu 850 lirada ulaşım, elektrik, doğalgaz gibi giderlerle birlikte öğrenci kardeşlerimize bir şey kalmamaktadır. Bu Isparta’da okuyan öğrencilerimize reva mıdır.
“O ESNAFLARIMIZ DA HAKLILAR ZİRA…”
Bu konuda Halk Otobüsleri esnaflarımıza bir şey diyemiyoruz. Zira, onlar da bu konuda haklı. Akaryakıt, lastik, yağ giderleri derken onların da çok masrafları var. Onun için bu aradaki farkı Belediye süpvanse edilmelidir. Sosyal Belediyeciliğin gereği budur. Biz olaya popülist bir yaklaşımla bakmıyoruz. Gerçek anlayışla bakıyoruz” dedi.
İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, söz konusu zam kararının Belediye Meclisinden geçmesi gerekirken geçmediğini, Encümence alel acele alınan bir karar olduğunu sözlerine ekledi.
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °