Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

İYİ Parti İl Kongresinde; Kurucu Başkan Mustafa Şimşek Yeniden Görevde

İYİ Parti İl Kongresinde; Kurucu Başkan Mustafa Şimşek Yeniden Görevde

ISPARTA 24.08.2020 13:59:00 0
İYİ Parti İl Kongresinde;  
Kurucu Başkan
Mustafa Şimşek
Yeniden Görevde
Bu haberi bu kadar ayrıntılı olarak ilk defa medya32.com’da okuyorsunuz.
İYİ Parti Isparta İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi dün gerçekleştirildi. Kongrede yapılan ve partinin Kurucu İl Bakanı Mustafa Şimşek’ten başka aday çıkmadığı kongrede Şimşek, kongreye katılanların tamamının oyunu alarak 3 yıl aradan sonra yeniden İl Başkanı oldu.
 
Siyasi geçmişi henüz üç yıl öncesine dayanmasına rağmen gerek Türkiye genelinde gerek Isparta’da büyük bir atılım yapan ve geçen yıl yapılan genel seçimlerde Isparta’da ikinci parti konumuna gelen İYİ Parti’nin İl Başkanlığı ikinci olağan genel kurulu gerçekleştirildi.
KONGREYE YOĞUN KATILIM
Dün saat 13.00’de Demirköprü Halı Saha Tesislerinde başlayan kongreye; İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Akdeniz Bölgesi Yerel Yönetimler Koordinatörü Mehmet Arslan, Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İl Başkanı Mustafa Şimşek, Merkez İlçe Başkanı M. Çağrı Yıldız, il ve merkez ilçe Yönetim Kurulu üyeleri, MHP eski Milletvekili Mustafa Zorlu, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, CHP Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, Delegeler ve çok sayıda partili katıldı.
RAPORLAR OKUNDU
Kongrede ilk olarak Divan teşekkül ettirildi. Buna göre; Divan Başkanlığına İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Akdeniz Bölgesi Yerel Yönetimler Koordinatörü Mehmet Arslan, Divan Başkan Yardımcılığına Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve Katipliklere ise Denizli Merkezefendi İlçe Başkanı Hakan Demirci ve Ayfer Yalçın seçildiler. İl Başkanlığının faaliyet raporu ile gelir – gider hesap cetvelleri Selçuk Taşpınar tarafından okundu ve kabul edildi.
ARSLAN; “SİZLER BÜYÜK İŞ BAŞARDINIZ”
Kongrede daha sonra siyasi konuşmalar bölümüne geçildi. Bu doğrultuda kürsüye ilk olarak İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Akdeniz Bölgesi Yerel Yönetimler Koordinatörü Mehmet Arslan geldi. Arslan konuşmasında; “Aslında sizler büyük iş başardınız. Değişmez denen iktidarı salladınız ve onlara değişebileceklerini gösterdiniz. Sizler, büyük iş başardınız çünkü, partimizi kurulduğu günden bu güne yükselterek ilk önce meclise girmesini sağladınız ve şimdi de Cumhurbaşkanlığı için Genel Başkanımız sayın Meral Akşener için çalışıyorsunuz” dedi.
ÖZTÜRK; “TÜM TEŞKİLATLARIMIZ ÇALIŞIYOR”
Kongrede daha sonra kürsüye gelen Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de İYİ Partinin hedef ve vizyonu doğrultusunda tüm partililerin gece gündüz demeden çalıştığını ve Isparta teşkilatının da aynı şekilde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, tüm partililere teşekkür ettiğini söyledi.
CESUR; “YENİ YÖNETİME
ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUM”
Kongrede siyasi konuşmalar bölümünde son olarak kürsüye Partinin Isparta Milletvekili Aylin Cesur geldi. Milletvekili Cesur da konuşmasında; “İYİ Parti Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in liderliğinde ülke genelinde yoluna emin adımlarla devam etmektedir. Bunun en güzel örneği Isparta’da işte burada en bariz bir şekilde görülmektedir. Bilindiği gibi, yine bu mekanda 15 gün önce Merkez İlçe Kongremizi yaptık. Bugün ise il kongremizi yapıyoruz ve kongremiz son derece siyasi erdemlilik içinde geçiyor. Ben, sizlerin değerli oylarıyla İl Başkanlığına seçilecek arkadaşımıza ve yönetimine şimdiden üstün başarılar diliyorum” dedi.
ŞİMŞEK; “BU PARTİYİ
BURALARA
BİZLER GETİRDİK”
Kongrede daha sonra İl Başkanlığına aday olan isimlere söz verildi. Bu doğrultuda kürsüye kongreye tek aday olarak giren Kurucu İl Başkanı Mustafa Şimşek geldi. Şimşek de konuşmasında; “2016 yılında MHP saflarında siyaset yaparken, Genel Bakanımız sayın Meral Akşener’in başlattığı harekete dahil olarak İYİ Parti’nin Isparta İl Teşkilatını kurduk. Ben de 7 Kasım 2017 tarihinde Kurucu İl Başkanı oldum. Allah’a şükürler olsun ki, partimizin bugün de 2. Olağan kongresini yapıyoruz.
“PARTİMİZİ İKİNCİ PARTİ YAPARAK
CESUR’U TBMM’YE GÖNDERDİK”
Ben Isparta’da İYİ Parti’yi kurduktan sonra hemen çalışmalara başladım ve o dönemde Isparta’yı karış karış dolaşarak tüm ilçe teşkilatlarımızı oluşturdum. Bunu da hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden yaptım. İşte böylesine birleştirici bir siyasetle Isparta’mızda ikinci parti olduk ve sayın Milletvekilimiz Aylin Cesur’u TBMM’ye gönderdik.
“SİZLERDEN BİR KEZ
DAHA GÖREV İSTİYORUM”
Sizlerden bugün bir kez daha görev istiyorum. 2017 yılında kurucu il başkanı olarak nasıl sıfırdan yola çıkıp partimizi bu duruma getirmişsek yine bugünkü bulunduğu noktadan başlayıp partimizi çok güzel noktalara taşıyacağız” dedi.
SEÇİMLERE TEK LİSTE İLE GİDİLDİ
Kongrede yapılan tüm konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve kongrede il başkanlığına Kurucu ve eski İl Başkanı Mustafa Şimşek’ten başka aday çıkmadığı için tek liste ile gidilen seçimler neticesinde Mustafa Şimşek ve Yönetimi kullanılan oyların tamamını alarak göreve seçildi./YUNUS ÖZLER  

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °