Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan; Doğru yapılanı TAKDİR Yanlış yapılanı Eleştireceğiz

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan; Doğru yapılanı TAKDİR Yanlış yapılanı Eleştireceğiz

ISPARTA 18.04.2020 08:33:00 0
İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan;
Doğru yapılanı 
TAKDİR
Yanlış yapılanı
Eleştireceğiz
İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, Koronavirüs tehdidi ile ilgili hükümetin yaptığı çalışmalarda doğru olanları takdir ettiklerini belirterek; “Ancak, hatalı ya da eksik yaptıklarını da hatırlatıp fikir ve önerilerimizi söyleyerek bu konunun en iyi şekilde sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
 
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, açıklamasında; “Dünyanın ve Ülkemizin başına bela olan covid-19 korona  virüs pandemisi nedeniyle zorlu bir dönemden geçmekteyiz. Bu pandeminin daha yayılmaya başladığı ilk andan itibaren bir dizi önlemlerin alınmasına vurgu yapmıştık. Bu konuyu topyekûn bir seferberlik kabul ediyoruz. Hükümetin doğru yaptıklarını takdir etmek, hatalı ya da eksik yaptıklarını da hatırlatıp fikir ve önerilerimizi söyleyerek bu konunun en iyi şekilde sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz.
 
Dün itibariyle 1518 vefat eden insanımız var. Vefat eden insanlarımızı ailelerinin, sevenlerinin uğurlayamadığı, cenaze namazlarına katılamadığı, mezarları başında dua edemediği üzücü ve yıpratıcı bir dönemden geçiyoruz. 1518 vatandaşımızın cenazelerine tedbirler gereği katılım yapılamadı.
Bizler bu ölümlerin ve acıların yaşanmaması için; zorunlu haller dışında evde kalması gereken vatandaşlarımızın bu konuya daha titiz ve ciddiyetle yaklaşıp evde kalmalarını, kendi sağlıklarını, sevdiklerinin sağlıklarını riske atmamalarını rica ediyoruz.
Devletimizin uyguladığı 2 günlük sokağa çıkma yasağı maalesef yanlış düşüncelere neden oluyor. Covid 19 sadece hafta sonu bulaşıp, hafta içi gücünü yitirip yan gelip yatan bir virüs değildir. Hükümetin uyguladığı yanlış yönetim nedeniyle hafta içi virüsle dans et, hafta sonu da eve kapanıp tüm ailene ve sevdiklerine bulaştır anlamındaki yaptırım tamamen yanlışın daniskasıdır. Pervasızlığa neden olan bu uygulama yanlıştır.
Yanlışların arkasında durup, yanlışı savunmak yanlış üstüne yanlıştır.
Doğru yapılan her uygulamada devletimizi destekliyor, takdir ediyoruz. Ama gücün elinizde olması; aziz vatandaşlarımızın aziz canlarıyla oynama hakkını vermez. Disiplini ve ciddiyeti sağlayamıyorsunuz.
Evde kal demeniz evde kalanların faturalarını ödemiyor, temel ihtiyaçlarını karşılamıyor. Emir vermek, yaptırımlar uygulamak yönetenler için çok basittir. Devlete olan itimadı ve güveni sarsmayın. Vatandaşımızın Devlet Baba kavramını yerle bir etmeyin.
Ortada tüm dünyayı etkileyen bir salgın var ve alınan önlemler yeterli değil. Esnaf kan ağlıyor destek bekliyor. Tarımcılar isyanda destek göremiyorlar. Oluşturduğunuz dönem; üretimin bittiği, tüketimin çoğaldığı bir dönem; ama siz bankadan kredi vereceğiz diyorsunuz. Sosyal devlet demek vatandaşını bankalara mahkum etmek değildir.
 
10.000 TL destek dediniz ama vatandaşlarımızın %90’ ına verilen kredi 3.000 TL’dir. Vatandaşımızın onuruyla, gururuyla, aklıyla dalga geçmekten vazgeçin.
Evet Türk Milleti olarak biz bize yeteriz, bu pandemiyi atlatırız, ancak biz sizin geçiş garantisi verdiğiniz köprü müteahhitlerine, hasta sayısı garantisi verdiğiniz hastane işletenlere, yolcu garantisi verdiğiniz havaalanı işletmecilerine, müteahhit yandaşlarınıza YE TE ME YİZ!
BU YANDAŞLARDAN DEVLETİMİZ İÇİN BİR DESTEK, BİR BAĞIŞ GÖREMEDİK. Bunlara olan ödemelerinizi yeniden gözden geçirin ve hatta mücbir sebep kapsamında ödemeyin. İhtiyaç akçesinin bozdurulup, harcanılması gereken zaman şimdi idi. Suriyelilere lazım olduğu zaman değil.
Bu dönemde başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere emniyet güçlerimize, bizler için çalışmak zorunda olan kamu ve özel sektör çalışanlarımıza, yine çalışmak durumunda bırakılan esnafımıza, çiftçimize, işçi kardeşlerimize sağlık diliyorum” dedi.
 
 
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °