Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır; Sayıştay’dan Denetim Talebinde Bulunacağız

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır; Sayıştay’dan Denetim Talebinde Bulunacağız

ISPARTA 8.02.2022 07:54:00 0
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır; 
Sayıştay’dan 
Denetim Talebinde 
Bulunacağız
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, TBMM’de Isparta’nın afet bölgesi ilan edilmesi için önerge vereceklerini, bununla da kaymayarak; Valilik, Belediye, Elektrik Şirketi gibi işin sorumluları hakkında Sayıştay’dan denetleme talebinde bulunacaklarını söyledi.
 
İYİ Parti Genel Merkez Yöneticileri ve Isparta Teşkilatı, geçtiğimiz hafta yağan yoğun kar yağışı sonrası yolların açılamaması ve elektriklerin günlerdir verilemeyerek vatandaşların mağdur olmasına sert tepki gösterdi.
Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz gün İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Genel Merkez Yöneticileri ve Isparta Teşkilatının toplantısına; Genel Başkan Yardımcı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve İl Başkanı Hasan Büyükçam, Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız ve Partililer katıldı.
BÜYÜKÇAM; “HALKI PERİŞAN ETTİLER”
Toplantıda ilk konuşmayı yapan İl Başkanı Hasan Büyükçam; “Bilindiği gibi, Isparta’mızda geçtiğimiz Perşembe günü 30 cm’lik bir kar yağışı yaşadık. Ancak, şehir bu kadar küçük bir kar yağışında bile adeta esarete teslim oldu. İlgili kurum ve kuruluşların gerekli önlemleri zamanında olmamaları nedeniyle halkımız resmen perişan olmuştur. Durum böyle iken, Belediye Başkanı da çıkıp yaptığı açıklamalarla adeta halkın aklıyla dalga geçmektedir. Belediye, Elektrik Şirketi bu sorumsuzluğun başındaki kuruluşlar olmuşlardır. Isparta halkına bu işkenceyi çektirmeye kimsenin hakkı yoktur. Artık, bunlara da gerek kalmayacak. Zira, yakın zamanda biz geliyoruz ve tüm sorunlara çözüm bulacağız” dedi.
CESUR; “BECEREMEDİLER VE HALKIMIZI
ESARETE MAHKUM ETTİLER”
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur da toplantıda yaptığı konuşmada; “Bizler yani İYİ Parti olarak halkımız için varız. Bakın şehrimize kar yağdı. Halk alınamayan önlemler ve beceriksizlikler yüzünden perişan oldu. Ama biz halkımızın sorunları için buradayız. Genel Başkan Yardımcılarımız burada, Milletvekillerimiz burada. Isparta teşkilatımız burada. Eğer, Belediye gerekli tedbirleri alsaydı yollar zamanında açılır halkımız perişan olmazdı. İktidarın özelleştirdiği elektrik işlerinde Elektrik şirketi gerekli önlemleri alsaydı örneğin tüm elektrik hatlarını yerin altına alsaydı, ağaçları zamanında budasaydı elektrik hatları kopmazdı. Halkımız elektriksiz kalmazdı. Halkımızı günlerdir elektriksiz bırakarak doğalgazlı evlerde kombiler de çalışmadığı için halkımızı dondurdunuz. Üşüttünüz. Perişan ettiniz. Ama sayın halkımız sabretsin. Yakın zamanda İYİ Parti geliyor. Tüm bu olumsuzlukları biz çözeceğiz biz” dedi.
DİKBAYIR; “ISPARTA AFETE
MARUZ KALDI ANCAK…”
Genel Başkan Yardımcı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da toplantıda yaptığı konuşmada; “Isparta’da geçtiğimiz Perşembe günü yaşanan yoğun kar yağışı ile afet yaşanmıştır. Ancak, Belediyesinden Valiliğine kadar yetkili tüm kurum ve kuruluşlar beceriksizlikler yüzünden halk 3 gündür elektriksizliğe mahkum edilmiştir.
“SAYIŞTAN’DAN SORUMLULAR
HAKKINDA DENETİM TALEBİNDE BULUNACAĞIZ”
Biz İYİ Parti olarak TBMM’ye döndüğümüzde Isparta’nın afet bölgesi ilan edilmesi için önerge vereceğiz. Bununla da kaymayacak Valilik, Belediye, Elektrik Şirketi gibi işin sorumluları hakkında Sayıştay’dan denetleme talebinde bulunacağız. Sayıştaş Denetçileri Isparta’ya gelip bu yaşanan rezilliklerin sorumluları hakkında soruşturma yapacak ve hesap soracak. Isparta halkı yalnız değildir. İYİ Pati olarak her zaman Isparta halkımızın yanındayız” dedi.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °