Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

İttifakta kriz mi var?

İttifakta kriz mi var?

SİYASET 29.11.2018 06:51:00 0
İttifakta kriz mi var?
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP’ye yönelik “Mutabakat varsa, karşılıklı jestlerimiz olacaktır” sözünün ardından, kulislerde, AK Parti’nin MHP’ye hangi il ve ilçelerde 'jest yapabileceği' konuşuluyor. 128 belediye başkanlığı bulunan MHP, “kendi il ve ilçelerinde de yeniden söz sahibi” olmak istiyor. Öte yandan ittifakta Manisa, Isparta ve Adana’da ittifak sorunu yaşandığı iddia ediliyor.

Gelecek hafta bir sonuca bağlanması beklenen ittifak görüşmelerinin başta Adana olmak üzere, Mersin, Isparta, Manisa, Osmaniye ve Kars üzerinden yürütüldüğü belirtilirken, iki parti arasında “Adana, Manisa ve Isparta’da ise bazı sıkıntılar yaşandığı” ifade ediliyor. Erdoğan’ın Güney Amerika gezisi dönüşünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelip bir uzlaşmaya varılabilirse ittifak yapılacak illerin ortak açıklamayla kamuoyuna duyurulabileceği kaydediliyor.

ISPARTA
MHP’nin adayı mevcut belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın “AK Parti’ye yönelik sık sık eleştirel açıklamalar yaptığı” belirtiliyor ve bu duruma “AK Parti’nin tabanının tepki gösterebileceği” konuşuluyor.

 

Anahtar Kelimeler: kriz ittifakta
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °