Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

ITSO’dan Hayvancılık Bölgesi Atılımı

ITSO’dan Hayvancılık Bölgesi Atılımı

ISPARTA 6.05.2020 10:33:00 0
ITSO’dan 
Hayvancılık 
Bölgesi 
Atılımı
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Mustafa Tutar, Isparta merkezde en az 500 bin m2’lik bir alanın imarda Hayvancılık Bölgesi olarak ilan edilmesi talebiyle Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in kapısını çalacaklarını söyledi.
 
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, K32’deki canlı yayın programında Isparta için önemli bir talepte bulundu. Isparta merkezde Hayvancılık Bölgesi olmadığının altını çizen Tutar, “Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen içimizden çıkan birisi. Önümüzdeki günlerde resmi bir talebimiz olacak. Isparta’da en az 500 bin m2’lik hayvancılık bölgesi ilan edilmesini talep edeceğiz” dedi.
YENİ YATIRIMLARA
İHTİYACIMIZ VAR
ITSO Başkanı Tutar, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, Biz Bize Yeteriz. Tarım Bakanımızı odamızda misar ettik. Açıklamalarını dinledik. Türkiye’deki tarım ve hayvancılığın gelişimine şahit olduk. Türkiye’nin bu alanda ithalata mecbur kalmamasını istiyoruz. Bu konuda biz oda ve borsalara da büyük görevler düştüğünün farkındayız. Bu işin tek bir çözümü var. Üretim… Üretim… Üretim…Çiftçimiz zaten üretiyor. Ama kendi çapında. Kendine yetecek kadar. Tarımsal ve hayvancılık alanında daha büyük tesislere ihtiyacımız var. Daha çok üretime ihtiyacımız var. Isparta olarak Türkiye’nin bu açığını kapatma gücümüz var. Organize Sanayi Bölgesi dediniz. OSB’ye baktığınızda tarıma dayalı sektörlerin faaliyetlerini görürsünüz. Son yıllarda gelen yatırımların neredeyse tamamı tarım ve hayvancılıkla alakalı. Burası bir tarım bölgesi.
SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ
BİZİ HER ZAMAN DESTEKLİYOR
ITSO, Isparta Belediye Başkanını bünyesinden çıkarmış bir kurumdur. Kendisi onursal başkanımızdır. İlişkilerimiz çok iyi. Sayın Başkanımız sağolsunlar her türlü projemizi destekliyor. Biz bu alanda da çalışmalara başladık. Meclis Başkanımız Osman Şahlan, tarım ve hayvancılığın içinden geliyor. Tarım İl Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız ve kardeş kurumumuz Ticaret Borsası ile işbirliği yapıyoruz. Biz Isparta’da en az 500 bin m2’lik hayvancılık bölgesi oluşturulmasını istiyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza bu konuda önümüzdeki günlerde bir başvurumuz olacak. Kendisi de hayvancılık yatırımı yapan bir işadamı. Isparta merkezde şu an hayvancılık bölgesi yok. Bu zamana kadar gelen başkanlar maalesef bu konuya el atmamış. Şükrü Başkanımızın desteğiyle hayvancılık anlamında bir atılım yapmak istiyoruz. Hayvancılık Bölgesi’nde küçükbaş ve büyükbaş yetiştiriciliği olsun istiyoruz. Mutlaka olacaktır. Bu konuda üyelerimizin talepleri var” dedi.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °