Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

ITSO Başkanı Mustafa Tutar’dan; ASGARİ ÜCRET Değerlendirmesi

ITSO Başkanı Mustafa Tutar’dan; ASGARİ ÜCRET Değerlendirmesi

ISPARTA 18.12.2021 06:07:00 0
ITSO Başkanı Mustafa Tutar’dan; 
ASGARİ 
ÜCRET 
Değerlendirmesi
2022 yılı asgari ücretin 4 bin 253 TL olarak açıklanmasının ardından değerlendirmede bulunan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Mustafa Tutar; “Açıklanan rakam ve asgari ücrette vergilerin kaldırılması hem çalışanı hem işvereni mutlu etmiştir. Şimdi sıra, işverene destek sağlayacak vergilerin kaldırılmasının uygulamasında” dedi.
 
BAŞKAN TUTAR, YENİ ASGARİ ÜCRETİN İŞ
DÜNYASINDAKİ KONUMUNU DEĞERLENDİRDİ
Uygulanacak olan rakamın reel ve psikolojik beklentilere büyük oranda cevap verdiğini kaydeden Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Mustafa Tutar, açıklanan miktardan hem işveren hem işçi adına memnuniyet duyduklarını ifade etti.
“YENİ ASGARİ ÜCRET RAKAMININ BEKLENTİLERE
BÜYÜK ÖLÇÜDE CEVAP VERDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar, yeni asgari ücretle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Öncelikle asgari ücretteki artışın ekonomi dünyasına hayırlı olmasını diliyorum.  Bu konuda Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı rakam reel ve psikolojik beklentilere büyük ölçüde cevap verdiğini düşünüyorum.
“SIRA İŞVERENİ RAHATLATACAK
VERGİLERİN ALINMAMASINDA”
Çalışan kesimin enflasyona ezdirilmemesi ve alınan gelir vergisi ile damga vergisinin asgari ücretten kaldırılması bu ekonomik açıdan değişken dönemde hem asgari ücretlilere ve hem de işveren kesimine destek oldu. Net 4 bin 253 TL’lik tutarı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Şimdi ise sıra, sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı asgari ücretten açıklanan vergilerin kaldırılması ile işverene de destek verilmesindedir” dedi.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °