Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

ITSO Başkanı Mustafa Tutar; Amacımız, Şehrin Kalkınmasını Sağlamak

ITSO Başkanı Mustafa Tutar; Amacımız, Şehrin Kalkınmasını Sağlamak

ISPARTA 4.07.2021 07:11:00 0
ITSO Başkanı Mustafa Tutar; 
Amacımız, 
Şehrin Kalkınmasını
Sağlamak
ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Oda olarak 154. Yılında hizmetlerini yapmış oldukları Eğitim Kampüsü hizmet binamızda gerçekleştirdiklerini belirterek; “Başta üyelerimiz olmak üzere tüm halkımızın hizmetine devam ediyoruz” dedi.
 
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, geçtiğimiz gün ITSO’nun ev sahipliğinde yapılan ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati’nin de katıldığı ‘Isparta İş Dünyası Buluşması’ toplantısında bir konuşma yaptı.
TUTAR; “154. YILIMIZI TARİHİMİZDEKİ
2. HİZMET BİNAMIZDA GEÇİRMEKTEYİZ”
Başkan Tutar konuşmasında; “ITSO olarak 154. Yılımızı tarihimizdeki 2. Hizmet binamızda geçirmekteyiz. 2017 yılında siz değerli üyelerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın hizmetine açtığımız Isparta Ekonomi Kampüsü hizmet binamızın projesine ‘’üyelerimizin teşviklerden bilgi alışverişine kadar tüm ticari işlemlerini kolaylıkla ve kısa zamanda çözebileceği bir hizmet binası oluşturmak’’ vizyonu ile başladık.
“KAMU KURUMLARININ
TEMSİLCİLİKLERİNİ DE
KAMPÜS BÜNYESİNE KATTIK”
Bu kapsamda hizmet binamızda ilk olarak Odamız hizmet vermeye başladı. Odamız yönetim kurulunca gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Isparta Ticaret Borsası, Isparta Eczacılar Odası da artık Isparta Ekonomi Kampüsü bünyesinde hizmet vermektedir.  Bununla da yetinmeyerek üyelerimizin diğer kamu kurumlarından da daha kolay ve hızlı bir şekilde hizmet alabilmelerini amaçlayarak, üyelerimize çeşitli avantajlar sunan belirli kamu kurumlarının temsilciliklerini de kampüs bünyesine kattık. Ticarette önemli bir yere sahip olan kalite ve üretim belgelerinin üyelerimize daha kolay bir şekilde ulaştırılması amacı ile Türk Standartlar Enstitüsü’nün kampüs bünyesinde temsilcilik ofisi açmasına katkıda bulunduk.
“ÜYELERİMİZİN İSTİHDAM
AÇIKLARINI KAPATMAYI HEDEFLİYORUZ”
Üyelerimizin ve tüm KOBİ’lerimizin işlerinde önemli maddi kolaylıklar sağlayan KOSGEB ile iş birliği yaparak bir temsilcilik ofisi kurduk. Artık üyelerimiz Ekonomi Kampüsümüzde KOSGEB destekleri hakkında bilgi alabiliyor, destek başvurularında bulunabiliyor. İstihdam konusunda da yine kampüsümüz bünyesinde bulunan İŞKUR temsilcilik ofisi ile üyelerimiz istihdam konusunda destek alabilmekte, başvuru yapabilmektedirler. Kampüsümüzde hizmet ofisi bulunan SDÜ Teknoloji Transfer Ofisi ile, üyelerimiz yapmayı düşündükleri yatırımlar için çeşitli kamu kurumlarına proje hazırlatarak hibe almaya hak kazanabilmektedirler. Kalkınma Ajansı desteği ile kurmuş olduğumuz Isparta Mesleki Eğitim Atölyemiz ile İnşallah pandemi sonrası normalleşme döneminde, üyelerimizin ihtiyaç duydukları alanlarda personel eğiterek üyelerimizin istihdam açıklarını kapatmayı hedefliyoruz. Tüm bu faal hizmet ofislerimizin yanında şuan çalışmalarının gerçekleştiği Isparta Yatırım Destek Ofisimizi de en kısa zamanda faaliyete geçirerek üyelerimizin yaşadıkları sorunlar ile yakından ilgilenecek ve çözümler üreteceğiz.
“HEDEFİMİZ 2023’TE 500
MİLYON DOLAR İHRACAT”
Üyelerimizin her zaman olduğu gibi ihracatta da yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bu yıl faaliyete geçirdiğimiz 2 URGE projemizle hem mobilya ve orman ürünleri sektörlerinde hem de kozmetik sektöründe üyelerimize yeni pazarlar kazandırmayı hedefliyoruz. 2020 yılında gerçekleşen 327 milyon dolarlık ihracatımız, bu yıl 5 ayda gerçekleştirdiğimiz 190 milyon dolarlık ihracatımızı İnşallah önümüzdeki 3 yılda 500 milyon dolara ulaştırarak hem ülkemize, hem de ilimize yeni yatırımlar kazandırmak, hem de üyelerimize dış ticarette sürdürülebilir bir başarı kazandırmayı hedefliyoruz.
“DEVLETİMİZİN DESTEĞİNİ
HER ZAMAN HİSSEDİYORUZ”
Sadece ilimizde değil, hükümetimizin ve devletimizin de desteğini sürekli hissediyoruz. Gerek bakanlarımız gerekse bakan yardımcılarımız sık sık ilimizi ziyaret ederek sorunlarımızı içten bir şekilde dinliyor ve samimi bir şekilde imkanlar dahilinde çözüm önerileri üretiyorlar. Sayın Bakan Yardımcımız da bugün burada sizlerin sorularını yanıtlamak, yaşadığınız sorunlara çözüm bulmak amacıyla bulunmaktadır. İnanıyoruz ki karşılıklı görüş alış verişlerinde bulunarak çözülemeyecek sorun bulunmamaktadır” dedi.
 

Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °