Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

ITKM’nin Açılışı 3 Ay Öncesine Çekildi; Başkan Gülal’dan Tayyip Erdoğan Modeli

ITKM’nin Açılışı 3 Ay Öncesine Çekildi; Başkan Gülal’dan Tayyip Erdoğan Modeli

ISPARTA 10.07.2020 06:01:00 0
ITKM’nin Açılışı 3 Ay Öncesine Çekildi; 
Başkan Gülal’dan
Tayyip Erdoğan
Modeli
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, daha önce 2021 Ağustos Ayında açılacağı açıklanan ITKM’yi üç ay öncesinden yani 2021 Mayıs Ayında açacaklarını söyledi.
 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’ndeki son durumu görmek ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak için dün Isparta’ya geldi.
ERDOĞAN MODELİNİ UYGULAYARAK,
ITKM AÇILIŞINI ÖNE ÇEKTİ
Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gittiği temel atma törenlerinde, tören alanında o inşaatı yapacak yüklenici firma sahibi ile bire bir konuşup bir anlamda pazarlık ederek yapılacak inşaatın bitim tarihini sürekli öne çektiriyor ve daha erken bitmesini sağlıyor.
TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da dün Isparta’da aynı modeli uyguladı ve ITKM’nin tadilatını üstlenen firma yetkilileri ile görüşerek çalışmaların bitiş tarihini gelecek yıl Ağustos ayından Mayıs ayına çekti.
BAŞDEĞİRMEN; “BİZ TEKNİK EKİBİN
BİLGİLENDİRMESİNE GÖRE AÇIKLAMA YAPTIK”
Dün ITKM yerleşkesinde gerçekleştirilen programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, son durum hakkında açıklamalarda bulundular. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Bilindiği gibi, ben buranın açılışı için gelecek yıl Ağustos ayı olarak açıklama yapmıştım. Zira, burada çalışan işçilerin başındaki teknik ekip bana bu yönde bilgi vermişti. Ancak, sağolsunlar Muhiddin Başkanım bu tarihi önce çekti. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
GÜLAL; “MÜTEAHHİTLE GÖRÜŞTÜM,
ÜÇ AY ÖNCE BİTİRECEK”
TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da konuşmasında; “Evet, Şükrü Başkanım haklı. Buranın normal şartlarda bitiş tarihi Ağustos 2021 idi. Ancak, ben biraz önce buradaki çalışmaları yapan yüklenici firmanın sahibiyle görüştüm ve burayı bir an önce bitirmesini istedi. O da, üç ay önce bitirebileceğini söyledi. Böylece, ITKM’nin açılış tarihi öne çekilerek Mayıs 2021 oldu” dedi.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °