Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal; Isparta’nın ZİRVE Kampüsü Olacak

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal; Isparta’nın ZİRVE Kampüsü Olacak

ISPARTA 30.11.2022 18:42:00 0
ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal;  Isparta’nın ZİRVE  Kampüsü Olacak

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, eski Devlet Hastanesi arazisine yapılan üniversite kampüsünün tamamlanması ile alanda yaklaşık 10 bin öğrencinin eğitim alacağını belirterek; “Burası Isparta’nın Zirve Kampüsü Olacak” dedi.

 

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin (ISUBÜ) Eski Devlet Hastanesi Tarafındaki Merkez Kampüsündeki inşaat çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

KAMPÜS İNŞAAT ALANINDA

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Bugün saat 13.00’te gerçekleştirilen toplantıya; ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Kampüs İnşaatı ihalesini alan METRO İnşaat Sahibi Mustafa Özaydın, ISUBÜ İnşaat Dairesi Başkan ve Yetkilileri ile METRO Mühendislik yetkilileri katıldı.

ÇATAL; “TAŞ BİNAYI REKTÖRLÜK

OLARAK PLANLIYORUZ”

Toplantıda bir konuşma yapan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, şunları söyledi; “Zirve Kampüsümüzde planlanan projelerimizin yatırıma dönüşmesiyle birlikte bu alanda yaklaşık 10 bin öğrencimiz eğitim öğretim alacak. Taş Bina olarak bilinen 4080 m2 olan tarihi binayı da nasip olursa Rektörlük binası olarak tasarlayıp restorasyonunu gerçekleştireceğiz.

“BU ALANDA MERKEZİ

DERSLİKLER OLACAK”

Yapımına başlanan Merkezi Derslikler binamızın toplam inşaat alanı 14.000 m² olacak. İçerisinde 58 adet Derslik 5 Amfi, 2 Toplantı Odası, 4 Seminer Odası, 3 Bilgisayar Salonu, 8 Bilgisayar Laboratuvarı, 2 Teknik Resim Salonu yer alacak. Bu binamızın içerisinde Teknoloji Fakültesi, Uzaktan Eğitim MYO, Teknik Bilimler MYO, Bilişim MYO ve Ortak Derslikler olarak planlıyoruz.

“ÖĞRENCİ YAŞAM

ALANLARI BULUNACAK”

Taş Bina olarak bilinen 4080 m2 olan tarihi binayı da nasip olursa Rektörlük binası olarak tasarlayıp restorasyonunu gerçekleştireceğiz. En kısa zamanda Rektörlük binasını ve idari birimlerimizi bu binaya taşımak istiyoruz. Zirve kampüsümüzde öğrenci yaşam alanı olarak toplam inşaat alanı 5.647,80 m² olan 1000 Kişilik Öğrenci Yemekhanesi, 400 kişilik Personel Yemekhanesi, Sosyal Alanlar, 68 kişilik Cep Sineması, 83 kişilik Tiyatro Salonu planlanmıştır. Ayrıca 4.188,90 m² Kongre Merkezi’nin içerisinde 340 kişilik Konferans Salonu, 2 Adet 115 Kişilik kongre salonu, 3 adet Toplantı Salonu, 2 adet Fuaye (Sergi Alanı) yapılacaktır.

“ISPARTA KENT HİZMETLERİNİ DERNEĞİ

YÖNETİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Eski Doğum Hastanesi alanında da merkezi derslik ek bina olarak düşünülen Isparta Kent Hizmetlerini Derneği tarafından yapımına devam edilen binanın Toplam İnşaat Alanı: 5100 m²’dir. 1500 Öğrenci Kapasitesi, 16 adet Derslik, 1 adet Teknik Resim Salonu, 18 Personel Odası planlandı. Dernek temsilcilerimize hassaten teşekkürlerimizi buradan sizin aracılığınızla da bir kez daha iletmek istiyorum. Diğer bir binamız ise 1 nolu bina olarak ifade ettiğimiz yerdir. 4160 m2 İnşaat Alanına sahip binamızda da Teknoloji Merkezi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Dil Merkezi gibi birimlerimizi planlıyoruz.

“BURASI KISA ZAMANDA

HAREKETLİLİK KAZANACAK”

2 Nolu Binamızın ise Toplam İnşaat Alanı: 1806 m²’dir. Araştırma Merkezleri, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı gibi birimlerimizi de bu binamızda teşekkül ettirmek istiyoruz. Projelerimiz yatırıma hızlı bir şekilde dönüşecek. En kısa zaman Zirve Kampüsümüz ve dolayısıyla çevresi hareketlilik kazanacaktır” açıklamasında bulundu.

BUGÜN YAPILAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDAN GÖRÜNTÜLER;

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °