Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 101. Yılı

İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 101. Yılı

ISPARTA 13.03.2022 04:50:00 0
İstiklal Marşı’mızın
Kabulünün 101. Yılı
İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma münasebetiyle Belediye Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi.
 
Programa Vali Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Yavuz Çörekçi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, mülki, adli ve askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Okul Müdürü Yüksel Altuntaş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasıyla başladı. Altuntaş, “Kendini ülkesine ve milletine adamış vatan şairi Mehmet Akif’in kaleme aldığı İstiklal Marşı, ülkenin her köşesinde, dalga dalga yankılanarak, milletimizin özgürlük umudunu güçlendirmiştir” dedi.
 
Okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Elif Doğan da  Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından ve edebi yaşantısından kesitlerle İstiklal Marşı’mızı yazma safhasını katılımcılarla paylaştı.
 
Ardından İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Seymenoğlu tarafından ödül ve hediyeleri verildi.
 
Program Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından: Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kişiliği, İstiklal Marşı’mızı yazma süreci ve İstiklal Marşı’mızın TBMM’de kabul edilişini anlatan oratoryo ve tiyatro sahnelendi. Özenle sahnelenen gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı. Tiyatronun son sahnesinde, görev alan tüm öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla seyircileri selamladı. Selamlamaya Vali Seymenoğlu da katılarak programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
 
Programın sonunda Vali Seymenoğlu Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy temalı resim sergisini gezdi.
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °