Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

‘İstenmeyen evlat muamelesi görüyoruz’

‘İstenmeyen evlat muamelesi görüyoruz’

ISPARTA 28.09.2018 06:16:00 0
‘İstenmeyen evlat muamelesi görüyoruz’
SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş, şehirde aidiyet noktasında problem yaşadıklarını ifade ederek, öğrencilerle yaptıkları memnuniyet anketlerinde ‘Üniversite sınırları içinde kaldığımız sürece memnunuz’ sonucu çıktığını söyledi. Alakuş, şehrin üniversite öğrencilerini sahiplenmesi gerektiğini vurguladı.
 
Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi(ISUBÜ) Öğrenci Konseyi Vekili Ferdi Alakuş Kanal32’de katıldığı Ne Var Ne Yok programında öğrencilerin sorunlarını anlattı. Isparta’da aidiyet sorunu yaşadıklarını ifade eden Alakuş, kentte sosyokültürel etkinliklerin de artırılmasını beklediklerini dile getirdi.
BİR ESNAFIMIZIN HATASI TÜM ESNAFLARI SIKINTIYA SOKUYOR
Bir öğrencinin Isparta’yı sevmesi ve memnun ayrılması için aidiyet duyması gerektiğinin altını çizen Ferdi Alakuş, “Bunu Aydın, Eskişehir yapıyor. Biz öğrencilerle anket yapıyoruz. Öğrencilere soruyoruz; üniversiteden ne kadar memnunsunuz. Öğrenci üniversite sınırları içinde kaldığım sürece memnunum diyor. Şehre geldiğimizde neden memnuniyetsizlik yaşıyoruz? En büyük nedenlerden birisi muhatap olduğumuz esnaf. Esnaftan bir şey almaya gittiğimizde ‘abi bu 4 TL olmaz mı?’ demeye korkuyorum. Bizi tersliyorlar. Bir esnafımızın hatası tüm esnafları sıkıntıya sokuyor. Biz şehirde istenmeyen evlat muamelesi görüyoruz. Bu bizi psikolojik olarak etkiliyor. Şehirdeki haberlere bakın, öğrenci apartında şu oldu deniliyor. Apartlar öğrencilerin değil. Orada sadece apart denilmeli.” dedi.
ISPARTA’DA BİR ÖĞRENCİNİN YAPABİLECEĞİ ETKİNLİKLER BOWLİNG VE SİNEMA
Öte yandan öğrencilere yönelik kültür merkezlerinin açılması gerektiğini ifade eden Öğrenci Konseyi Başkanı Alakuş, “Bu konuda belediye başkanımızdan destek istiyorum. Buralarda sinema, tiyatro etkinlikleri düzenlenmeli. Bir öğrenci olarak halen bir operaya gitmedim. Bu neden olmuyor? Sinema biletleri bugün 14 TL olmuş. Bu ne kadar pahalı? Isparta’da bir öğrencinin yapabileceği etkinlikler bowling ve sinema. Neden farklı aktiviteler yok? Neden bir lunaparkımız yok? Bu, bu kadar zor mu? Öğrenci arkadaşlarımız Isparta değişmez diyorlar. Ama değişmesi lazım. Öğrenci sosyo kültürel noktasında farklı şeyler görmek istiyor. Öğrenci gezmek istiyor. İl dışına götüremeyebiliriz ama il içinde gezelim. Üniversite ve şehir bir bütün. Üniversite ile şehir farklı gibi lanse ediliyor” diye konuştu.
DOLAR SUYUN NERESİNİ VURDU?
Ekonomik sorunların öğrencileri zor duruma soktuğunu belirten Alakuş, “Tüm esnaflarımızdan şunu rica ediyorum; döviz kuru artışını fırsata çevirmeyin. Üniversite içindeki ve dışarıdaki işletmelerin bunu fırsata çevrildiğini anlarsak boykot noktasına kadar götüreceğiz.1,25 TL’ye su satan yer var. Dolar bunun neresini vurdu?” dedi. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °