Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

İşte Yeni Başkanların Listesi Isparta Esnaf Odalarında Kongre Süreci Tamamlandı; Hangi Odada Kim Kazandı?

İşte Yeni Başkanların Listesi Isparta Esnaf Odalarında Kongre Süreci Tamamlandı; Hangi Odada Kim Kazandı?

ISPARTA 21.03.2022 20:38:00 0
İşte Yeni
Başkanların Listesi 
Isparta Esnaf Odalarında Kongre Süreci Tamamlandı; 
Hangi Odada 
Kim Kazandı?
Yunus ÖZLER – Analiz Haber
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı merkezde 13 Meslek Odasının 8 Ocak 2022 tarihinde başlayan seçimli kongreleri 10 Mart 2022 tarihinde sona erdi. Buna göre; 8 Oda’da mevcut başkanlar tekrar seçilirken, 3 odada mevcut başkanlar tekrar aday olmadı ve odanın başkanı değişti. 1 Odada mevcut başkan seçimleri kaybettiği için odanın başkanı değişti. 1 Oda ise kapatıldığı için kongresi yapılmadı ve bu odanın üyeleri başka bir odaya aktarıldı.
 
İŞTE TARİH TARİH ESNAF ODALARI
KONGRELERİ VE KAZANANLARI
 
ISPARTA TERZİLER VE YORGANCILAR ODASI:
7 Ocak 2022 Tarihinde Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen kongrede iki dönem başkanlık yapan mevcut Başkan Fehmi Demirsöken ile genç meslektaşı Celil Tos yarıştı. 171 üyenin büyük bölümünün katıldığı kongrede mevcut Başkan Fehmi Demirsöken 102 oy, diğer aday Celil
Tos ise 32 oy aldı ve bu sonuçla mevcut Başkan Fehmi Demirsöken ve yönetimi güven tazeleyerek görevine devam etti.
 
ISPARTA ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI:
8 Ocak 2022 Tarihinde IYAŞPARK Kongre Merkezinde gerçekleşen kongrede mevcut Başkan Mehmet Yücedağ ile Hasan Kınay olmak üzere 2 aday yarıştı. Oda üyelerinin büyük bölümünün katıldığı kongrede mevcut Başkan Mehmet Yücedağ 467 oy, diğer aday Hasan Kınay ise 369 oy aldı ve bu sonuçla mevcut Başkan Mehmet Yücedağ ve yönetimi güven tazeleyerek görevine devam etti.
 
ISPARTA KAHVECİLER VE OTELCİLER ODASI:
9 Ocak 2022 Tarihinde Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen kongrede mevcut Başkan Ramazan Şişman kongreye tek liste ile girdi. Oda üyelerinin büyük bölümünün katıldığı kongrede mevcut Başkan Ramazan Şişman ve yönetimi oy kullanan üyelerin çoğunluğunun oyunu alarak güven tazeledi ve görevine devam etti.
 
BERBERLER VE KUAFÖRLER ODASI:
9 Ocak 2022 Tarihinde Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen kongrede mevcut Başkan Mehmet Çelik ile Mehmet Demiralay olmak üzere 2 aday yarıştı. Oda üyelerinin büyük bölümünün katıldığı kongrede mevcut Başkan Mehmet Çelik 213 oyda kalırken, diğer aday Mehmet Demiralay 252 oy alarak Odanın yeni Başkanı oldu.
 
ISPARTA MADENİ – İŞ ODASI:
9 Ocak 2022 Tarihinde Sanayi Sitesindeki Alyans Düğün Salonunda gerçekleşen kongrede mevcut Başkan İsmail Uygun tekrar aday olmazken, Ahmet Tulga ve Ahmet Gıcır olmak üzere 2 aday yarıştı. Oda üyelerinin büyük bölümünün katıldığı kongrede Ahmet Gıcır 376 oy, diğer aday Mustafa Tulga ise 350 oy aldı ve bu sonuçla Ahmet Gıcır ve yönetimi göreve getirildi.  
 
ISPARTA HALICILAR, TUHAFİYECİLER, MANİFATURACILAR VE KİLİMCİLER ODASI:
10 Ocak 2022 Tarihinde Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen kongrede mevcut Başkan Mehmet Dolaksız kongreye tek liste ile girdi. Oda üyelerinin büyük bölümünün katıldığı kongrede mevcut Başkan Mehmet Dolaksız ve yönetimi oy kullanan üyelerin çoğunluğunun oyunu alarak güven tazeledi ve görevine devam etti.
 
ISPARTA KUNDURACILAR VE AYAKKABICILAR ODASI:
Isparta’da bu Odanın üye sayısı 100’ün altına düştüğü için kanun gereği 14 Mart 2020 tarihinde kapatılmıştı. Bu nedenle bu odanın kongresi yapılmadı. Buradaki üyeler ise 10 Ocak 2022 tarihinde yapılan Isparta Halıcılar, Tuhafiyeciler, Manifaturacılar ve Kilimciler Odası genel kurulunda, genel kurul kararı ile bu odanın bünyesine dahil edildi.
 
ISPARTA ELEKTRİKÇİLER VE BOBİNAJCILAR ODASI:
11 Ocak 2022 Tarihinde Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen kongrede mevcut Başkan Abdullah Kaya kongreye tek liste ile girdi. Oda üyelerinin büyük bölümünün katıldığı kongrede mevcut Başkan Abdullah Kaya ve yönetimi oy kullanan üyelerin çoğunluğunun oyunu alarak güven tazeledi ve görevine devam etti.
 
ISPARTA İNŞAATÇILAR, MARANGOZLAR VE MOBİLYACILAR ODASI:
12 Ocak 2022 Tarihinde Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen kongrede mevcut Başkan Kaya Öksüz tekrar aday olmazken, Mustafa Hakan Divarcı ve Serkan Dikyar olmak üzere 2 aday yarıştı. Oda üyelerinin büyük bölümünün katıldığı kongrede Mustafa Hakan Divarcı 214 oy, diğer aday Serkan Dikyar ise 157 oy aldı ve bu sonuçla Mustafa Hakan Divarcı ve yönetimi göreve getirildi.  
 
ISPARTA MANAVLAR VE SEBZECİLER ODASI:
13 Ocak 2022 Tarihinde Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen kongrede mevcut Başkan Hasan Demir ile Sadık Göde olmak üzere 2 aday yarıştı. Oda üyelerinin büyük bölümünün katıldığı kongrede mevcut Başkan Hasan Demir 248 oy, diğer aday Sadık Göde ise 84 oy aldı ve bu sonuçla mevcut Başkan Hasan Demir ve yönetimi güven tazeleyerek görevine devam etti.
 
SIHHİ TESİSATÇILAR, KALORİFERCİLER VE FOTOĞRAFÇILAR ODASI:
14 Ocak 2022 Tarihinde Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen kongrede mevcut Başkan Halil İbrahim Dışpınar ile İrfan Arıkboğa olmak üzere 2 aday yarıştı. Oda üyelerinin büyük bölümünün katıldığı kongrede mevcut Başkan Halil İbrahim Dışpınar 130 oy, diğer aday İrfan Arıkboğa ise 80 oy aldı ve bu sonuçla mevcut Başkan Halil İbrahim Dışpınar ve yönetimi güven tazeleyerek görevine devam etti.
 
ISPARTA BAKKALLAR VE BAYİLER ODASI:
16 Ocak 2022 Tarihinde Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen kongrede mevcut Başkan Mehmet Bapbacı tekrar aday olmazken, yıllardır Odada Genel Sekreter olarak görev yapan Sinan Aydın ile Ali Şan Özdemir olmak üzere 2 aday yarıştı. Oda üyelerinin büyük bölümünün katıldığı kongrede Sinan Aydın 285 oy, diğer aday Ali Şan Özdemir ise 264 oy aldı ve bu sonuçla Sinan Aydın ve yönetimi göreve getirildi.
ISPARTA LOKANTACILAR, FIRINCILAR VE PASTACILAR ODASI:
10 Mart 2022 Tarihinde IYAŞPARK Kongre Merkezinde gerçekleşen kongre hem esnaf odalarının son kongresi hem de yapılan tüm kongrelerde en fazla başkan adayı bulunan kongre özelliği taşıdı. Bu kongrede; Nuri Erdeğer, Arif Günay, Özgür Tunçbilek ve Mustafa Hanikoğlu olmak üzere 4 aday yarıştı. Oda üyelerinin büyük bölümünün katıldığı kongrede mevcut Başkan Nuri Erdeğer 194 oy, Özgür Tunçbilek 182 oy, Arif Günay 163 oy ve Mustafa Hanikoğlu ise 47 oy aldı ve bu sonuçla mevcut Başkan Nuri Erdeğer ve yönetimi güven tazeleyerek görevine devam etti.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °