Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

İşte Isparta Belediyesi’nin muhtemel rakipleri

İşte Isparta Belediyesi’nin muhtemel rakipleri

ISPARTA 31.03.2018 06:15:00 0
İşte Isparta Belediyesi’nin muhtemel rakipleri
Burdur Şeker Fabrikası’nın ihalesine katılacağını açıklayan Isparta Belediyesi’nin muhtemel rakipleri belli olmaya başladı. İhaleye Burdur Yeşilova Belediyesi ve Isparta-Burdur Pancar Ekicileri Kooperatifi, Burdur Belediyesi, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası’nın da konsorsiyum olarak teklif vermesi bekleniyor.
 
Hükümetin zarar ettiği gerekçesiyle özelleştirme kararı aldığı Türkiye’deki 14 şeker fabrikasından birisi de Burdur Şeker Fabrikası. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, daha önce yaptığı açıklamada “Burdur Şeker Fabrikasının ihalesine katılıp Atatürk’ümüzün kurduğu fabrikaların nasıl ileriye götürüldüğünü göstermek istiyoruz” demişti. Günaydın, ihaleye BELMAŞ şirketi ile katılacaklarını duyurmuştu.
İŞTE MUHTEMEL RAKİPLER
Isparta Belediyesi’nin Burdur Şeker Fabrikası ihalesindeki muhtemel rakipleri de belli olmaya başladı. İhaleye Burdur Yeşilova Belediyesi ve Isparta-Burdur Pancar Ekicileri Kooperatifi, Burdur Belediyesi, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası’nın da konsorsiyum olarak teklif vermesi bekleniyor.
YEŞİLOVA BELEDİYESİ BAŞKANINDAN RESMİ AÇIKLAMA
Isparta-Burdur Pancar Ekicileri Kooperatifi, Burdur Belediyesi, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası yetkilileri daha önce bir araya gelerek, ihaleye katılma konusunu görüştü. Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, “Bu fabrikanın ihalesine girmek için günlerdir araştırma içerisindeyim. Halkın fabrikası yine halka kalması açısından ihaleye girmek için çalışmalar yaptık. Fabrikamız çok kar edebilecek kapasitede, Burdur'un bel kemiği sayılan önemli bir kuruluşumuzdur. İhaleyi alıp yine çok kar eden bir fabrika olarak çalıştırmayı sürdürmek için elimizden geleni yapacağız. Fabrikayı Yeşilova Belediyesi olarak satın alacağız" diye konuştu.GÜLSES GAZETESİ
 

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °