Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

İstanbul'daki toplantının sonuç bildirgesi yayınlandı

İstanbul'daki toplantının sonuç bildirgesi yayınlandı

ISPARTA 20.01.2018 08:53:00 0
İstanbul
Isparta'daki sivil toplum kuruluşları 13 Ocak'ta İstanbul'da bir toplantı düzenlemişti. O toplantının sonuç bildirgesi yayınlandı. İŞTE O BİLDİRGE:
"Sayın Isparta Valisi, Kaymakamlarımız, ,il ve ilçe belediye başkanlarımızı davet edilp İsanbul’da toplantı organize edilecek
13 Ocak 2018Cumartesi günü İstanbul Ispartalı İş Adamları ve İstanbul Isparta Gönül Birliği derneklerinin ve 35 yakın Sivil Toplum Kuruluşunun destek verdiği, İstanbul Yalvaçlılar Kül. Day.ve Yar. Derneğinde il içinden ve dışından gelen çok sayıdaki hemşerimizin katılımıyla yapılan toplantının sonuç bildirgesi hazırlandı; bildirge de.;
*İstanbul Yalvaçlılar Derneğinde yapılan toplantıda katılımcı sayısının ve heyacanın yüksek olması ve insanlarımızın doğdukları yerlere doydukları yerden bakışı ve ilgisi memnuniyet vericidir. Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.
*Bu toplantıda, hiç bir ön yargı söz konusu olmadan bilim insanlarının verileri ve çok faydalı bilgilendirmeleri ve yapılması gerekenler konusunda önemli bilgi -sonuçlar alınmıştır.
*Her şeyden önemlisi ciddi çevre sorunları içerisinde olan hemşehrilerimizin, burada anlatılanlarla birlikte neler yapılabileceği hakkında bilgilendirilmelidir ve destek çalışmalarına başlanılmalıdır.. 
*Yöremizdeki sorunlarını burada dile getiren ve çözüm yolları sunan değerli bilim insanı hemşerilerimizin de katılacağı İstanbul Yalvaçlılar Kültür ve. Dayanışma. Derneğin de; Sayın Isparta Valisi, Kaymakamlar ,il ve ilçe belediye başkanlarının katılımı ile yemekli bir toplantı organize etmeliyiz.
*Mermer ocaklarının sorunları ve çözümü konusunda SÜYAD ve Sütcüler Dayanışma Platformu birlikte çalışarak, yöredeki insanlarımızın biilgilendirilmesi sağlanmalıdır.
*ISVAK ve ISİAD dernekleri; Ispartamızla ilgili konularda iletişim görevini üstlenerek, yöremiz insanlarıyla birliktelik sağlamalı…
*Eğirdir Gölü, Taş ve Mermer Ocakları, Doğal Gaz, İyi tarım konularında duyarlılıklarımızn daha fazla olması ve bu konuların sürekli gündemde tutulmasını ve bu önceliklerimizle ilgili kamu yetkililerinin almış oldukları tedbirleri ve uygulamaları öğrenmemiz ve takipcisi olmanın önceliklerimiz arasınada yer alacagını saygılarımızla bildiririz.."

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °