Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta’ya Yeni Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Atanacak; O Kararname Bekleniyor

Isparta’ya Yeni Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Atanacak; O Kararname Bekleniyor

GENEL 22.08.2023 17:36:00 0
Isparta’ya Yeni Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Atanacak;  O Kararname Bekleniyor

İçişleri Bakanlığındaki Son 2023 Kararnamesi Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar için çıkıyor. Isparta’ya yeni Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar bekleniyor... 

14 Mayıs’ta yapılan Milletvekili Genel Seçimleri ile 14 ve 28 Mayıs’ta olmak üzere iki tur yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ülkede atama furyası başladı. Valiler Kararnamesi, İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ve Yargı Kararnamesinin ardından sırada Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi var. Bu kararnamenin de önümüzdeki günlerde çıkacağı ve Isparta dâhil çok sayıda Vali Yardımcısı ve Kaymakamın görev yerlerinin değişmesi bekleniyor. 

314 Vali Yardımcısı ve 922 Kaymakamı kapsayacak İçişleri Bakanlığının ‘Yaz Kararnamesi’nde son değerlendirmeler yapılırken edindiğimiz kulis bilgilerine göre Kıdemli Mülki Amirler Vali yardımcılığından büyük ilçelerde görevlendirilecekler.

Kaymakamların atanmasında süre 2 ile 5 yıl olarak belirlenmiş olağan üstü durumlar halinde, iki yılını dolduran her kaymakamın ismi yaz kararnamesine dâhil ediliyor. Fakat Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Vali ve Kaymakam atmalarında sürenin fazla öneminin olmadığını söyleyebiliriz.

Önümüzdeki hafta içinde yayınlanması beklenen Kaymakamlar Kararnamesi hazır. Kaymakamlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yeni görev yerlerinde olacak...

Öte yandan 111. Dönem Kaymakam adaylarının teftiş stajı yapacağı yerler belli oldu. Stajlar 28 Ağustos'ta başlayacak.

 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °