Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’ya Yeni Bir Spor Kulübü Daha Kuruldu

Isparta’ya Yeni Bir Spor Kulübü Daha Kuruldu

ISPARTA 13.12.2022 14:02:00 0
Isparta’ya Yeni Bir Spor  Kulübü Daha Kuruldu

Isparta’da yeni bir Spor Kulübü daha kuruldu. 23 Kasım 2022 tarihinde ‘Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü’ ismiyle kurulan yeni kulüp çalışmalarına başladı. 

 

Kuruluş ve faaliyet alanları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Özbey açıklamasında; “Görme engelliler alanında spor hizmeti vermek için yola çıktık. Bu alanda goalball, judo, halter, atletizm, yüzme, satranç, görmeyenler futbol, branşlarında ilimizi temsil edeceğiz. Isparta görme engelliler spor kulübü kurucu başkanı Mehmet Ali Özbey Yönetim Kurulu Üyeleri, Alperen Aydemir, Hasan Dinçman, Hayati Türkoğlu, Mehmet Aslan, Mehmet Şimşek, Muammer Çankaya, Mustafa Çokol gibi güçlü isimlerden oluşmaktadır. 

Kulübümüzün amacı görme engelli bireylere spor yaptırarak rehabilite etmek ve topluma kazandırma mücadelesi verecektir. Hedeflerimiz: evlerinde keşfedilmeyi bekleyen cevherleri bulup, sporla birleştirip kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ortamlara dahil etmek, alanlarında başarılı olanların milli takıma seçilerek Isparta’yı, Türkiye’mizi, Avrupa ve dünya da temsil edebilecek hale getirmek ve gururla istiklal marşımızı okuta bilecekleri günleri görmek, 

Atatürk’ünde ifade ettiği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek, olacaktır.

Branşlarımızı tanıyalım: Goalball: 

Bu oyun 1948 yılında 2. Dünya savaşından sonra görme yetisini kaybetmiş kişiler için rehabilite etmek amacıyla tasarlanmıştır. Oyun 2 kale arası 18 metre ve her kale 9 metre şeklinde oluşmaktadır. Takımlar 3 er oyuncu ile sahaya çıkmaktadırlar. Oyuncuların gözleri ister az görsün ister hiç görmesin fark etmeksizin kayakçı gözlüğün ön kısmı siyah bir şekilde kapatılır böylelikle herkes eşit bir hale getirilir. İçerisinde zil bulunan 1.250 gram ağırlığındaki topun her iki kale arasında atılarak oyuncuların üzerinden geçerek kaleyle buluşması sonucu artı gol elde ederek oynanmaktadır. Oyun, 12 dakikalık 2 devre şeklinde oynanmaktadır. Oyun özellikle kapalı ve sessiz sahalarda oynanmak zorundadır.

Görmeyenler Futbol: 

Takımlar 4 oyuncu ve bir gören kaleciden oluşmaktadır. Oyuncuların gözleri maske ile kapatılır yönlendirmeyi kaleciler ve belirlenen görevliler tarafından yapılmaktadır.  Oyun içerisine zil yerleştirilmiş top ile oynamaktadır.

Diğer branşlarımız için sosyal medya üzerinden iletişime geçe bilirsiniz.

Kulübümüz yeni kurulduğundan, Isparta’mızın değerli işadamları, siyasi büyükleri ve Isparta sporuna gönül veren tüm vatandaşlarımızın desteklerini beklemektedir” dedi. 

Bizlerle iletişim kurmak için:

Sosyal medya kanallarımız.

Facebook: Isparta Görm Engelliler SK

Istegram: Isparta GESK 2022

Whatsapp: 05331311234 

 


Anahtar Kelimeler: Isparta’ Kulübü Kuruldu
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °