Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta’ya Pastırma Sıcakları Geliyor…

Isparta’ya Pastırma Sıcakları Geliyor…

ISPARTA 24.10.2023 15:40:00 0
Isparta’ya Pastırma  Sıcakları Geliyor…

Isparta’da yaklaşık iki haftadır hüküm süren sıcaklılar artarak devam edecek. Öyle ki, sıcaklık dereceleri 5 – 6 derece daha artarak halk arasında ‘Pastırma Sıcakları’ olarak adlandırılan 28 dereceye kadar yükselecek. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta’da da günlerdir devam eden güneşli havalarda güneş iyice açıyor. 'Pastırma yazı' etkili olacak. Adeta yazdan kalma günleri yaşayacağız. Uzman isim konuyla ilgili detayları paylaşırken, Meteoroloji ise son hava durumu verilerini paylaştı. 

ISPARTA’DA ‘PASTIRMA YAZI’

YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yaklaşık iki hafta öncesine kadar soğuk ve yağışlı geçen günlerin ardından tekrar güneşli günlere döndük. Yazdan kalma günleri yaşıyoruz ve bu da 'pastırma yazı' olarak ifade ediliyor. Türkiye genelinde 'pastırma yazı' etkisiyle sıcaklıklar yükselişe geçecek. 

Meteoroloji Müdürlüğü, hava durumunun son verilerini aktardı. Meteoroloji Hava Tahminlerinde yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta olduğu gibi önümüzdeki bir hafta boyunca havanın mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve yağışsız olacağını bildirdi. 

‘PASTIRMA SICAKLARI’ NEDİR?

Pastırma yazı, genellikle sonbahar mevsiminin sonundaki (Ekim ayının sonundan Kasım ayının ortasına kadar) güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılan bir ifadedir.

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °