Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta'ya demokrasi teşekkürü

15 Temmuz'da hainlere karşı Türk Milletinin yönetime el koyduğunu, darbeciler tarafından önemli vazifeler addedilen Isparta'nın da bu mücadelede kahramanlık örneği gösterdiğini söyledi.

ISPARTA 16.08.2016 05:04:00 0
Isparta
Türkiye'nin 15 Temmuz akşamı yaşadığı terörist darbe girişiminin püskürtülmesinde, hainlere yönelik verilen mücadelenin devlet adına önemli kahramanlarından birisi de İçişleri Bakanı Efkan Ala. Isparta'da 3 dönem milletvekilliği yapan, eski Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun oğlunun düğününe katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, burada aralarında Akdeniz Genel Yayın Yönetmeni Soner Toros'un da bulunduğu Ispartalı gazetecilere açıklamada bulundu.
ISPARTA HALKI ÖNEMLİ
BİR KAHRAMANLIK
ÖRNEĞİ GÖSTERMİŞTİR
            Isparta'ya 'tarihi 15 Temmuz günü' için demokrasi teşekküründe bulunan İçişleri Bakanı Ala, "bütün Ispartalı hemşehrilerime buradan teşekkürlerimi ve selamlarımı iletiyorum. Tüm Türkiye'nin başına bela olan Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz günü haince ve alçakça düzenlediği saldırı ve kalkışma Isparta'da da kahramanca bir mücadele ile püstürtülmüştür. Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Emniyet ve Jandarma teşkilatımızın tüm mensuplarını kutluyorum. Isparta halkını kutluyor, tebrik ediyorum. Hainlerin önemli görevler adlettiği Isparta'da hiç kimsenin burnu kanamadan büyük bir kahramanlık mücadelesi verilmiştir. Alçaklar ve hainler Isparta'da da amacına ulaşamamıştır" dedi.
            Önümüzdeki günlerde Isparta'ya ziyarette bulunarak teşekkür edeceğini belirten İçişleri Bakanı Ala, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin yönetime el koyduğunu söyledi. Türk Milletinin böyle bir alçaklık ve hainliği tarihinde görmediğini belirten Ala, şöyle konuştu:
BU MİLLETE BU İHANET
NASIL YAPILIR?
            "Böyle bir şeyi bu millet tarihinde görmedi. Bu nasıl yapılabilir bu millete? Bütün varlığı ile, yokluğuyla, çoluğuyla çocuğuyla, bu memleket bir adım daha ileri gitsin diye çalışan bu millete, bu ihanet nasıl yapılır? Bu ne kadar büyük bir alçaklıktır. Aziz milletim, inanın bunları ifade etmeye kelime bulamıyorum. O kadar aşağıdalar ki; kelimeler oraya inmiyor, inmiyor. Hiçbir kelime bu kadar alçalmıyor." 
            Türk milletinin şerefli bir millet olduğunu aktaran Bakan Ala, "İnsan bu milletin ayağını öper. Şu milletin insan alnının ortasını, elini, ayağını öper. Be ahlaksızlar. Milletin geleceğine bu kadar ihaneti nasıl yaptınız? Yazıklar olsun size. Allah herkesin müstehakını illaki verecektir. Ama inanın bu kadarını dilimiz varmıyor söylemeye. Yüreğimiz yaralanıyor. Böyle bir ihanet olabilir mi? Ama Cumhurbaşkanımız ile defalarca anlatmaya çalıştık. Ancak bir şeyi keşfetmeyenler, bir şeyi keşfetti. O da 79 milyon insanın yek vücut olması. Bu Fetullahçı Terör Örgütü’ne biz haddini bildirdik. Daha da bildiririz, merak etmeyin" ifadelerini kullandı. 
MİLLETİN İKTİDARI ANCAK
MİLLETİN ÖNÜNDEKİ
SANDIKTA DEĞİŞİR
            15 Temmuz gecesi büyük bir ihanetle karşı karşıya kalındığını hatırlatan Bakan Ala, sabır göstermekte zorlandıklarını belirtti. Milletin büyük bir nefret duygusu içinde olup bitene dur dediğini söyleyen Bakan Ala, "Tabiri caizse 15 Temmuz’da millet yönetime el koydu. Tebrik ediyorum. Bundan sonra darbeye teşebbüs eden, darbeyi kurgulayan her ahmak bilsin ki; bu ülkede milletin iktidarı ancak milletin eliyle, milletin önündeki sandıkta değişir. Onun dışında kim iktidar olursa olsun, onu sandığın dışında götürmeye çalışanlar bilsin ki; 79 milyon olarak onların karşısına çıkacağız ve onların tanklarını, toplarını başlarına geçireceğiz" diye konuştu.
ESKİ OHAL İLE
KARIŞTIRILMASIN
            OHAL uygulamasıyla ilgili de konuşan İçişleri Bakanı Ala, "ilk gece daha ilan edilir edilmez ben vatandaşın hayatında hiçbir değişiklik olmayacak dedim. Eskiyle karıştırılmasın biz olağanüstü hali devleti düzene sokmak için ilan ettik. Eskiden halkı hizaya getirmek için OHAL ilan edilirdi. OHAL ilan edilince devlet kanun üstü kararnameler çıkarma yetkisine sahip oluyor. Bir de bu darbe teşebbüsünde bulunanların gözaltı süresi. Birçok soruşturma açılmıştı. Bu soruşturmalardaki kamu görevlileri bakımından hızlandırılabilir. Bir devlete biz OHAL ilan ettik. İki OHAL hükümete bazı olanaklar veriyor ama bunlar kullanılacak diye bir şey yok. Burada hükümetin daha hızlı karar almasını sağlayacak bir imkan veriyor. Vatandaşımız müsterih olsun" diye sözlerini tamamladı.(kaynak: Akdeniz Gazetesi)

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °