Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta'ya 4 büyük kavşak

Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Isparta’ya yeni çevre yolunu yapmadan önce şehir içinde trafik yoğunluğunu azaltmak ve kazaları en aza indirmek için Migros, SDÜ, Çünür ve Kolçelik Kavşaklarının yeniden köprülü olarak

ISPARTA 4.06.2016 06:24:00 0
Isparta

Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Isparta’ya yapılacak olan Yeni Çevre Yolu’ndan önce önceliklerinin şehir içindeki trafiği ve kazaları azaltmak için kavşakların yeniden düzenlenmesi yönünde olacağını bildirdi. Altıok, Isparta-Burdur Dostluk Yolu ve Isparta-Konya yolu projeleri hakkında da detayları aktardı.

4 KAVŞAK YAPILACAK 

Yeni Çevre Yolu yapımının süreç alacağını ifade eden Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, bu yol yapılana kadar önceliklerinin şehir içindeki kavşaklar olduğunu bildirdi. Altıok, “Şehir içinde trafikte problem yaşanmaması adına da mevcut şehir içerisindeki trafiğin çok yoğun olduğu, kazaların yaşandığı ve hemzemin kavşaklara da çözüm bulmak adına yeni başlattığımız bir proje çalışmamız var. Mevcut Migros Kavşağının olduğu yerde geçmişte yapılmış bir projemiz var. Bu proje için şuanda belediye ile yazışma noktasındayız. Altyapı vs. tesisleriyle ilgili bilgileri toplamaya çalışıyoruz. Bir revizyon gerekirse bu projeyi revize edeceğiz. Kolçelik, Çünür ve Süleyman Demirel Üniversitesi kavşaklarını da yapmayı planlıyoruz. 

SDÜ’NÜN KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ ONAYLANDI

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin girişine bir köprülü kavşak projesi hazırladık ve projemiz onaylandı. Burada geçişi sağlamak için bir köprü yapılmış ayrıca hemzemin kavşak var. o kavşakta mesai giriş çıkış saatlerinde çok sorun yaşanıyor. Bunu önlemek için biraz daha estetiğine de dikkat ederek bir kavşak planladık. Diğer kavşakların da projelerini bitirirsek eğer bunların yapımı noktasında harekete geçiyor olacağız. Üniversite hocalarımızla projenin nasıl yapılacağı üzerine ciddi fikir alışverişi oldu. Sonunda böyle bir proje üzerinde karar kıldık. 

ÖNCELİK KAVŞAKLAR 

Çünür ve Kolçelik’te de birer tane daha köprülü kavşak projesi hazırlıyoruz. Büyük ölçekleri planlarda Kolçelik özellikle yeri ayrılmış durumda. O planlara uygun uygulama projeleri hazırlayacağız. Bu projeleri de 2016 yılı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Biz çevre yoluna başlamadan önce farklı seviyeli kavşakları yapıp, şehir içi kullanımı dahi olsa bunun Isparta için gerekli olduğunu düşünüp, bu projeyi birinci öncelikli olarak yapmayı planlıyoruz.”

BURASI YATIRIM PROGRAMINDA DEĞİL MAALESEF

Öte yandan Isparta-Burdur Dostluk yolunun proje detaylarını aktaran Bölge Müdürü Altıok, yeni yapılacak bölünmül yol ile Burdur kavşağından Yakaören’e kadar olan kesimin 14 kilometreye düşeceğini söyledi. Altıok, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burdur-Keçiborlu ayrımında farklı seviyeli bir kavşakla ayrılıyoruz. Alandaki bozuk topografyayı düzelterek tepeye çıkıyoruz. Tepede göletin olduğu yerden itibaren gelip, bazı köyleri de baypas ederek toplam 14 km ile Yakaören mevkiine bağlantı yapıyoruz. Deregümü, Yakaören bölgesinde bulunan bir insan Keçiborlu-Burdur yoluna 14 km mesafede bağlanmış olacak. Burası da bölünmüş yol olacak. Şuanda bu yol 21 km. ancak şuan ki arazi sağlıklı ve güvenli bir yol değil. biz bu yolu hem bölünmüş yol hem de oldukça güvenlik standardı yüksek olacak. Buranın projesini bu yıl içerisinde bitireceğiz. Burası yatırım programında değil maalesef. Yatırım programına alınması durumunda zor bir proje de değil. Önemli bir kısmı da hazine arazisinden geçtiği için kamulaştırma için çok tıkanacağımızı düşünmüyoruz. 

BU YOLUN STANDARDINI YÜKSEK, KAVŞAKLARINI FARKLI SEVİYELERDE ÇÖZMEYE ÇALIŞTIK

Isparta’yla Burdur arasındaki, mevcut yolun çok hareketli kullanıldığını biliyoruz. Isparta’da yaşayıp, Burdur’a günübirlik çalışmaya giden ya da oradan gelenler var. Dolayısıyla bu yolun standardını yüksek, kavşaklarını farklı seviyelerde çözmeye çalıştık.  

SAYIN BAŞBAŞAJIMIZIN SÖZ VERDİĞİ BİR YOL

Burası bir nevi imar yolu. Karayolları tarafından yapımı icap etmeyen bir yol. Ama Isparta ile Burdur’u bu kadar yakın mesafede bağlayan ve şimdiki Sayın Başbakanımızın geçmişte Burdur-Isparta ziyaretinde yapımına söz verdiği bir yol. Biz de bunu hızlı bir şekilde hayata geçirmek için uğraşıyoruz.”

EĞİRDİR’DEN MADENLİ’YE KADAR OLAN KESİMDE PROJE ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Son olarak Isparta-Konya yolundaki çalışmaları anlatan Şenol Altıok, şu bilgileri paylaştı: “Eğirdir yolu bölünmüş yol olarak geçmişte düzenlenmiş. Biz kavşakları mevcut yolu düzeltiyoruz. Eğirdir yolundaki inşaatımızı bu yıl bitirmeyi planlıyoruz. Eğirdir’den Madenli’ye kadar olan kesimde proje çalışması devam ediyor. Bu aralarda tüneller yapılacak. Proje çalışmaları yeni başladığı için tünellerin boyları henüz belli değil. Madenli’den Şarkikaraağaç’a kadar olan bölgede yapım çalışmalarımız var. O bölgede şuanda kamulaştırmadan dolayı yavaş ilerleyen bir çalışmamız var. Şarkikaraağaç-Konya bölgesinde 10 km’lik kısmın ihalesi bugünlerde yapılacak. Konya Bölge Müdürlüğü sınırlarında da Beyşehir’e kadar olan bölgenin bölünmüş yol olarak ihalesi yapıldı. Böylelikle Isparta-Konya yolu Beyşehir üzerinden bölünmüş olarak bağlanmış olacak. Geleceğe dönük de Yalvaç’tan Akşehir’e bir bağlantı yapılarak, Afyon-Konya yoluna da Isparta yolu bir bağlantı yoluyla sağlanmış olacak. 47 km’lik kesim proje aşamasında. 2017’nin sonunda projeleri tamamlamayı planlıyoruz.”


Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °