Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta'ya 2. Müze Projesi

Isparta Belediyesi, Etnografya Müzesi'nin hem eser hem de ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle yetersiz kalması üzerine yeni bir proje hazırladı. Mevcut müzeye bağlantılı ikinci bir müze yapılacak.

ISPARTA 14.01.2016 08:39:00 0
Isparta
Isparta Belediyesi, ilimizin tanıtımına önemli katkı sağlayan Etnografya Müzesi'ni genişletiyor. Isparta'nın kültürünü yansıtan eserlerin sergilendiği Etnoğrafya Müzesi'nin çayın devam ettiği üst kesimlerde, eski Kirazlıdere yolunda yeni bir müze yapılacak. İki müzenin birbirine bağlantısı olacak.
         Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın bizzat kendisinin ilgilendiği Yeni Müze Projesi'yle ilgili gereken imar değişikliği geçtiğimiz hafta mecliste yapıldı. İmar Komisyonu raporunda "Prof. Dr. Turan Yazgan etnografya müzesine ilave hazırlanan müze projesinin, ve sosyal kültürel alan olarak ayrılan alanda, yapılaşma ile ilgili açıklayıcı; *yapılaşma emsalı E=100 olacaktır. * Yapılar 5-6 metre kolanlar üzerinde yapılacaktır. *Zeminde sadece taşıyıcı kolonlar ile binaya ulaşımı sağalayacak olan merdiven, asansör vb. gibi yapılak olacaktır ve 1.katta müze birimleri oluşturulacaktır. *Yapılacak yapılar mevcut derenin akışını ve temizliğini engellemeyecek şekilde yapılacak ve 1.katta dere üzerinden karşılıklı geçşi yapacak şekilde düzenlenebilir. *Tarihi bacaların korunması esastır. Plan notlarının eklenmesi uygun bulunmuştur" denildi.

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °