Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ispartasporun Öfkesi Nazilli Belediyespora Patladı

Ispartasporun Öfkesi Nazilli Belediyespora Patladı

SPOR 14.11.2022 13:07:00 0
Ispartasporun Öfkesi Nazilli Belediyespora Patladı

Haftalardır ligde kötü futbol ortaya koyup, 3 pası bir arada yapamayan ve kötü sonuçlara imza atan Isparta 32 spor, Hakan Yılmaz hocanın gelişiyle kabuk değiştirmeye başladı ancak, değişim (Somaspor-Tuzlaspor kupa maçı) skorlarına yansımadığı için ümitsizlik devam edip gidiyordu. “Bu takımdan bir şey olmaz’cılar” çoğunluktaydı ve şehrin her noktasına olumsuz kulisler yapılıyordu. Bizler ise “Kardeşim, sabredin devre arasına kadar bu futbolcu gurubuyla gideceğiz, siz-biz sahaya çıkıp oynamayacağız ve bir Hakan hoca gider, bir Hakan hoca gelir” diye yazıp söylediğimizde “Abi, biraz da gerçekleri yazın” diye bize de sitemler ulaşmıştı. Soma ve Tuzlaspor maçlarındaki iyi futbol, mücadele azmi ve Hakan YILMAZ hocanın hırs ve çalışma temposunun futbolcularımıza yansıdığını gördük ve (kupa maçızaten ümitsiz vaka, geçin bunu, yormayın kendinizi ve sakatlık vermeyin yeter, bizim esas çıkış maçımız E.G. Nazillispor maçıdır) diyerek futbol sevdalılarına moral vermeye çalıştık. Sonuç ortada. Ve öyle bir maç oynadı ki, futbolcu kardeşlerimiz siyahbeyazlı Nazillisporu sürklase ettiler, sahada basmadık yer bırakmadan tam 4 gol atıp rakibini evine üzgün ve puansız gönderdiler.

ISPARTA 32 SPOR: 4- E.G. NAZİLLİ BEL. : 0

Pazar günü saat 14.00’de saha ve hava şartları mükemmel bir ortamda oynanan maçı Isparta’mızdan 4 bin seyirci, Nazilli’den ise 80 kadar taraftar izledi. Öyle bir maç izledik ki, adına derbi-final- en kritik maç deyin her iki takım içinde LİGİN TABANINDAN, TAVANINA YÜKSELME müsabakasıydı. Hayati maçı ev sahibi ISPARTA 32 SPORUMUZ kazandı, camia bir süredir unuttuğu başarma heyecanını, 3 puan mutluluğunu bu maçta yaşadı 7’den 70’e kadar… İlklerin maçı oldu bu maç. 6 hafta sonra gelen bu şahane galibiyet, ilk kez bu sezon evde ve dışarıdaki maçlarda atılabilen 4 gol, tüm Isparta’yı coştururken, bir yandan da gözümüz kulağımız hocamız Hakan Yılmaz’da idi. 90 dakika maçın her anını yaşadı, bağırdı-alkışladı ve sesi kısıldı amma maç sonunda en mutlu insanlardan biri oldu, hepimiz gibi… Maç sonu emeğinin karşılığını almış hoca profili karşımızdaydı, elbette mutluydu. Şehir mutluydu. Başkanlar-Yöneticiler ve taraftarlar mutluydu. Ve mutluluğun -paylaşım fotoğrafı- da muhteşemdi. Futbolcu kardeşlerimizi kutluyoruz ve haftalardır neredeydiniz diye sormaktan kendimizi alamıyoruz. Ve şuna hep inandık ve yazdık. İyi niyetinizden asla şüphe etmedik ancak saha başarısı skorlara yansımayınca acaba nerede hata yapıldı diyorduk. Demek ki isteyince oluyormuş. Her şey bitti mi. Hayır. Lig 14. Haftada yeni başladı ve daha oynanacak ( 24 ) maç var. Takımımıza güvenmeye ve desteğe devam. Ayrıca maçın tüm biletlerini satın alarak, taraftara büyük jest yapan ITSO’nun çiçeği burnundaki yeni başkanı Metin Çelik ve ekibini de tebrik ediyoruz. Uğurlu geldiler.

GELELİM MAÇIN ÖZETİNE

İlk 11 dakikada pozisyon yok. 12. Dakikada Bahadır sağ kanattan öyle şahane orta kesti ki, top 6 pas üstündeki forvetlerimiz ve Nazilli defansı arasından süzülüp heba olunca golden olduk. Beklenen gol 21. Dakikada geldi. Berke müthiş hareketleriyle Nazilli defansı arasında topla dans etti, Fatih ve Mert geride kalınca topa müthiş vuruşu köşeden gol oldu. 1-0 Saha yıkıldı adeta… Topun iğne deliğinden geçip gol olması büyük sevinç yarattı, elbette. Golle bizim gençler coşarken, Nazilliler hem açık, hem de kapalı tribündekiler hüsran yaşadı. Ve bu şok 18 dakika sürdü. Maçın tam 39. Dakikasında yine sağ kanattan akan Pembe-Yeşilliler BERKE’nin mükemmel kafa vuruşuyla skoru 2-0’a taşıdılar. Ve devre bu skorla bitti. 2. yarı her iki takım oyuncu değişiklikleri yaptı. Maç orta alan mücadelesine döndü. Maçta 58. Dakikaya geldik. Sağ kanattan yine bindiren bizim gençler Nazilli sol kanadını felç etti ve Cemal Kızılateş’in, Nazilli defansı arasına gönderdiği öldürücü final pası Hüseyin Afkan’ın önüne düştü. Bu futbolcunun güzel vuruşuyla meşin yuvarlak ağlara takıldı. 3-0 Bu gol Hüseyin kadar, şahane ara pası veren Cemal’e de yazılsa, inanın haksızlık olmaz çünkü o final pasını atabilmek gerçekten büyük maharetti. Bu gol sonrası Isparta 32 spor taraftarı iyice coştu. YEŞİL-PEMBE, ŞAMPİYON ISPARTA tezahüratıyla sahayı inletirken maçı izleyen Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN’den “BURSA’YA OTOBÜS İSTİYORUZ. BAŞKAN, BİZİ BURSA’YA GÖTÜR” diyerek isteklerini belirttiler. Sayın Başkan olaya kayıtsız kalır mı? Cevap şuydu : “HEP BEREBER, BURSA’YA GİDİYORUZ” dedi. Stat, çılgına döndü. Maçın 88. Dakikasında Nazilli atağında Berkay Isparta kalesine şut attı günün başarılı ismi kalecimiz Furkan Bekleviç topu gol çizgisi üzerinden çıkardı rakip futbolcular maçın Trabzon bölgesi hakem Alpaslan ŞEN’e çok itiraz ettiler ancak sonuç çıkmadı ve bolca sarı kart çıktı. Artık maç böyle biter derken maça sonradan giren Serhan Yılmaz-Burak Aydın AŞ. Ortaklığını gördük. Nazilli ceza sahası içinde topla buluşan Serhan, Mehmet tarafından düşürülmesine rağmen düştüğü noktadan asist yaptı. Topa yetişen Burak Aydın 4. Golü atınca stat bir kez daha inledi. Ve 4 gollü maç sevinci muhteşemdi. Maç bitti. Isparta 32 spor taraftarları Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmeni açık tribüne çağırdı ve 3’lü çektirerek büyük mutluluk yaşadılar. Eşin Gurup Nazilli Belediyesporlular ise, fark atarız diye geldikleri Isparta’dan fark yiyerek üzgün bir şekilde stadı terk ettiler. İşin özeti şu ki, Isparta 32 sporun öfkesi, Nazilli Belediyespora patladı. 6 hafta sonra gelen, 4 gollü galibiyette emeği geçen herkesi kutluyoruz. Darısı bu haftaki Bursaspor maçının başına olsun. Haydi gençler aynen devam. Başladığınız ve başardığınız işe devam… Hakan hocanın hırsı size yansıdı. Sizlere güveniyoruz. Bursa’yı da yıkıp, gelin. Sonrasını Hes İlaç Afyonsporlular düşünsün.

Saygılarımızla.

 

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °