Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ispartaspor’un Batman’ı Geçmesi İçin 3 Gol Fark Yeterli; Ligden Düşme 3’lü Veya 4’lü Averaja Kalırsa Ne Olur?

Ispartaspor’un Batman’ı Geçmesi İçin 3 Gol Fark Yeterli; Ligden Düşme 3’lü Veya 4’lü Averaja Kalırsa Ne Olur?

SPOR 19.05.2023 23:42:00 0
Ispartaspor’un Batman’ı Geçmesi İçin 3 Gol Fark Yeterli;  Ligden Düşme 3’lü Veya 4’lü  Averaja Kalırsa Ne Olur?

2. Lig Beyaz Grupta yarın oynanacak maçlarda 2’li, 3’lü hatta 4’lü averajlar düşecek 4. Takımı belirleyebilir. Ispartaspor bu konuda en rahat takım olarak dikkat çekiyor. Zira, Yeşil – Pembeli ekip; Bursaspor ve Nazillispor’a karşı ikili averajda üstün. Batman Petrolspor ile ise eşit. Batman Petrolspor’a karşı genel averajda da üstün olabilmesi için yarın oynayacağı Sivas Belediyespor’u 3 farklı mağlup etmesi yeterli olacak. 

Ligin son haftasına 45 puanda giren Bursaspor, ikili averajlarda Batman Petrolspor’a, beraberlik halinde ise Nazilli Belediyespor’a üstünlük sağlayabiliyor. Ancak, grupta 2’li, 3’lü hatta 4’lü averajlara kalınırsa ne olacak?

GENEL AVERAJ İÇİN

ISPARTASPOR’A 

3 GOL YETİYOR

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta son haftaya küme düşme riski ile giren 5 takımda ince hesaplar yapılıyor. Bu nedenle grubun en kritik maçı Nazilli Belediyespor – Bursaspor maçı olarak görülüyor. Zira, Bursaspor, Nazilli Belediyespor’u yenmesi halinde hiçbir rakibine bakmadan ligde kalacak. Aynı durum Nazillispor’un galibiyeti halinde geçerli olacak. Beraberlik halinde de kümede tutunan ekip yine Bursaspor olacak. 

İkili averajda rakibine karşı üstünlük kuran Bursaspor, yenilmesi halinde ise Batman Petrolspor’un da kaybetmesini bekleyecek. Batman, Şanlıurfa’dan puan çıkartamazsa Bursaspor’la puan puana kalacak. Böyle bir senaryoda ise yine kümede kalan taraf Bursaspor olacak. 

BURSASPOR’UN 10 

VE 13 PUANI OLUYOR! 

Bu tabloların dışında bir de 3’lü veya 4’lü averajların oluşabilmesi de mümkün. Bursaspor ile Nazilli Belediyespor berabere kalır, Batman da Urfa’dan tek puanla dönerse 3 takım ligi 46’şar puanla bitiriyor. Bu durumda 3’lü averaja bakılacak ve takımların birbirleri arasında oynadığı maçlar baz alınacak. Yeşil – Beyazlı takımın bu kulvarda da üstünlüğü söz konusu. Nitekim Bursaspor, Batman Petrolspor ve olası Nazilli Belediyespor beraberliği ile birlikte rakiplerinden toplam 10 puan toplamayı başardı. 3’lü averajda rakiplerine üstünlük kuran yeşil-beyazlılar, Arnavutköy Belediyespor’un da yer alabileceği 4’lü averajda da 13 puanı bulunacak ve orada da son sırada yer almayacak.

ISPARTASPOR İKİLİ 

AVERAJLARDA ÜSTÜN 

Öte yandan, Ispartaspor’un yarınki maçta mutlak galip gelmesi beklenirken, ikili averajlarda da rakiplerine göre üstün olması Yeşil – Pembeli ekibin en rahat olduğu kısım olarak dikkat çekiyor. 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °