Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Ispartaspor’u Birbirinden Zorlu Maçlar Bekliyor; İşte O Rakipler…

Ispartaspor’u Birbirinden Zorlu Maçlar Bekliyor; İşte O Rakipler…

ISPARTA 22.06.2023 10:32:00 0
Ispartaspor’u Birbirinden Zorlu Maçlar Bekliyor;  İşte O Rakipler…

HABER: Yunus ÖZLER

Lige şampiyonluk parolasıyla girmesine rağmen, geçtiğimiz sezon son anda ligde kalmayı başaran ve önümüzdeki sezon yine 2. Ligde mücadele edecek olan Ispartaspor, birbirinden zorlu maçlara çıkacak. Yeşil – Pembeli ekibin, yeni sezonda şampiyonluğa mı oynayacağı veya geçtiğimiz sezon olduğu gibi ligden düşmeme mücadelesi mi vereceğini zaman gösterecek. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Grupta 2022 – 2023 Futbol Sezonu 20 Mayıs 2023 tarihinde oynanan maçlarla sona erdi. Daha sonra, oynanan Play – Off müsabakalarında ise Beyaz Grubu 2. Sırada tamamlayan Ş. Urfaspor, şampiyon olup direkt olarak 1. Lige çıkan Çorumspor FK’nın ardından ikinci takım olarak 1. Lige çıkmayı başardı. 

LİGDE KALMAYI SON ANDA BAŞARDI 

Geçtiğimiz sezon kötü bir performans sergileyen Ispartaspor ise ligin son haftasına küme düşme potasında girdi. Son maçta ise kendi saha ve seyircisi önünde ligden düşmesi haftalar öncesinden kesinleşen Sivas Belediyespor’u 6 – 0 gibi farklı bir skorla yenerek ligde kalmayı başardı. Bu grupta, son hafta ligden düşmesi belirlenen takım ise Batman Petrolspor oldu. 

ISPARTASPOR HANGİ GRUPTA 

MÜCADELE EDECEK? 

2. ligde sezonun ve Play – Off müsabakalarının bitmesiyle birlikte ligde gelecek sezon mücadele edecek takımlar da netleşti. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi yeni sezonun da 2. Ligin Beyaz ve Kırmızı Grup olmak üzere iki gruptan oluşması bekleniyor. Bu durumda, Ispartaspor’un hangi grupta yer alacağı ise önümüzdeki günlerde Federasyon’da çekilecek kura sonucu belli olacak. 

ISPARTASPOR’U BİRBİRİNDEN 

ZORLU MAÇLAR BEKLİYOR 

Dolayısıyla, yeni sezonda 1. Ligden düşen takımlar ile 2. Ligde kalan takımlar ve 3. Ligden çıkan takımlarla TFF 2. Lig yeniden şekillendi. Ispartaspor’u 1. Lige çıkma mücadelesinde son derece zor rakipler ve birbirinden zorlu maçlar bekliyor. 

1.LİGDEN 2 GÜÇLÜ RAKİP

2022 – 2023 sezonunda 1. Lige veda eden Altaş Denizlispor ve Altınordu Yeşil – Pembeli ekibin rakipleri oldu. Kahramanmaraş merkezli yaşanan dep nedeniyle geçtiğimiz sezon 2. Ligde herhangi bir ligden çekilme durumu olmadı ancak, kırmızı grupta ligden çekilen Adıyamanspor ve Diyerbekirspor ligden çekildikleri için küme düşürülmediler ve bu takımlar gelecek sezon yine 2. Ligde mücadele edecekler. 

3. LİGDEN ÇIKANLAR

Öte yandan, 3. Ligde gruplarında şampiyon olan veya Play – Off’larda başarılı olarak 2. Lige çıkmayı başaran; Exenpay Yeni Mersin İdmanyurdu, Alagöz Holding Iğdır FK, 68 Aksaray Belediyespor, Belediye Derincespor, Karaman FK, Beyoğlu Yeni Çarşıspor olmak üzere 6 Takım da Ispartaspor’un rakibi oldu. 

İŞTE O RAKİPLER…

İşte, 1. Ligden düşen, TFF 3. Lig’den yükselen ve 2. ligde yer alan Ispartaspor’un muhtemel zorlu rakipleri…

Altaş Denizlispor, Altınordu, Afjet Afyonspor, Amed Sportif, 24 Erzincanspor, Ankaraspor, Arnavutköy Belediyespor, Düzcespor, Bursaspor, Esenler Erokspor, Nazilli Belediyespor, İnegölspor, Menemenspor, Somaspor, Sarıyer, Kırklarelispor, Zonguldak Kömürspor, Ankara Demirspor, Etimesgut Belediyespor, 1462 Trabzon FK, Silahtaroğlu Vanspor FK, Diyarbekirspor, Adıyaman Futbol Kulübü, İskenderunspor, Serik Belediyespor, Fethiyespor, Uşakspor, Bucaspor 1928, Karacabey Belediyespor, GMG Kastamonuspor, Exenpay Yeni Mersin İdmanyurdu, Alagöz Holding Iğdır FK, 68 Aksaray Belediyespor, Belediye Derincespor, Karaman FK, Beyoğlu Yeni Çarşıspor. 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °